Birinci hedefimiz hükumeti kurmak

Birinci hedefimiz hükumeti kurmak

ÇALIK, İFTAR´DA KIRIKKALE´DEYDİ

Birinci hedefimiz hükümeti kurmak

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ?Bizim en önemli hedefimiz milleti bu kadar sık aralıklarla seçime boğmamak. Birinci hedefimiz hükümeti kurmak. Ama siyasi partilerin bu uzlaşmaz tavırları devam ederse şayet, Cumhurbaşkanımızla ilgili söylemlerine devam ederlerse yapmamız gereken tek şey erken seçime yürümek olur ve milletimizin de bizden beklentisi budur? dedi. 

IŞİD BATININ TAŞERONUDUR

Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale´ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ilk ziyaretini Ak Parti İl Başkanlığına yaptı. Ulusal ve yerel gazetelere açıklamalarda bulundu. IŞİD terör örgütünün batının bir taşeronu olduğunu söyleyen Çalık, ?DEAŞ terör örgütünün yaptıklarını biliyorsunuz. DEAŞ İslam´ı ortadan kaldırmak üzere kurulan batının taşeron bir terör örgütüdür. Oradaki sınırları bozmak isteyen ve maalesef demokratik yapıyı bozmak isteyen bir terör örgütü olduğunu düşünüyoruz. DEAŞ ile birlikte oradaki PYD ve PKK´yı da bugün nasıl lanetliyorsak şu anda da Suriye´nin üzerinde maalesef insanları katlederek teröre maruz bırakanları lanetliyoruz. Ve İşit ´in terör örgütü olduğunu söyleyen ilk ülke olarak da bundan sonra mücadelemize devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bölgemize ve sınırlarımıza müdahaleyi hiç kabul etmedik edemeyeceğiz de? diye konuştu.

CEVABI VATANDAŞ VERECEK

Türkiye´nin geçmiş dönemdeki eski Türkiye, hasta adam Türkiye olmadığını ifade eden Çalık, ?Türkiye çok güçlü bir Türkiye ve dünyanın gözü kulağı da Türkiye´nin üzerinde. Ve dolayısıyla hem kendi sınırlarımıza ve kendi bölgemize, hem de insanımıza gelecek en ufak zarar karşısında biz gerekli tedbirlerimizi alırız. Dün aldık, bu gün aldık, yarın da almaya devam edeceğiz? dedi. Muhalefet partilerinin koalisyon kurma çalışmalarına sonuç vermemeleri takdirde erken seçime gidileceğinin altını çizen Çalık cevabı vatandaşın vereceğini söyledi. Çalık, ?Eğer koalisyon görüşmelerimiz netice verip ve hükümet kurulursa şayet biz kaldığımız yerden devam ederiz. Ama hükümet kurma çalışmalarında eğer istenilen sonuç gerçekleşmez ise o zaman yapılacak işlem tekrardan milletimize dönmektir, erken seçim yapmaktır? şeklinde konuştu.

TEMEL HEDEFİMİZ HÜKÜMET KURMAK

Çalık ayrıca, ?Bizim en önemli hedefimiz milleti bu kadar sık aralıklarla seçime boğmamak. Birinci hedefimiz hükümeti kurmak. Ama siyasi partilerin bu uzlaşmaz tavırları devam ederse şayet, Cumhurbaşkanımızla ilgili söylemlerine devam ederlerse yapmamız gereken tek şey erken seçime yürümek olur ve milletimizin de bizden beklentisi budur. Biz milletimizle ilgili tüm görüşmelerimizi yapıyoruz, anketlerimizi yaptık, istişarelerimizi yaptık, milletimizden, teşkilatımızdan verilen cevabı aldık şimdi yola çıktık çok samimiyetle ve çok ihlasla vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Onlara 7 Haziran neticesinde hükümet kurma çalışmalarımızı anlatıyoruz. İnşallah temel hedefimiz milletimizi bir kez daha hükümetsiz bırakmamak. Ama yanaşmazlarsa, uzlaşmazlarsa vatandaş bunun cevabını muhalefet partilerine sorar? dedi. Ziyaretinden dolayı Çalık´a Ak Parti İl Teşkilatı tarafından çini süslemeli plaket verildi.

ZİYARETLERDE BULUNDU

Çalık, Ak Parti İl Başkanlığı ziyareti sonrası Zafer Caddesi esnaflarını ziyaret etti. Esnafların ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çalık Kırıkkale insanının sıcakkanlı olmalarından oldukça memnun kaldığını söyledi. Çalık daha sonra Kırıkkale Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği´ni ziyaret ederek Birlik Başkanı Süleyman Köstekli ve oda başkanlarıyla bir araya geldi. Odaların sıkıntılarını dinleyen Çalık sorunları tek tek not alarak bu sorunların değerlendirmeye alacaklarını söyledi. Çalık, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ziyareti sonrası Nur Camii´ni dolaştı. Camii içerisinde dini eğitim alan çocuklarla bir araya geldi. Nur Camii sonrası MÜSİAD´ı da ziyaret eden Çalık MÜSİAD üyeleriyle sohbet etti. Çalık son olarak Ak Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen iftar programına katıldı.

BİRİNCİ PARTİYİZ

Toplantının açılış konuşmasını Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay 7 Haziran seçiminde birinci parti olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: ?Genelde yüzde 41, Kırıkkale´de ise yüzde 51,75 oy oranına ulaştık. Yerelde aldığımız bu oy bizi Türkiye´de 28´inci sıraya yerleştirdi. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Milletimiz bizi açık ara birinci parti yaptı, ancak hiçbir partiye tek başına iktidar şansı vermedi. Biz milletimizin bu kararına saygı duyarak, parti olarak tüm çalışmaları yaptık ve milletimiz için hayırlı bir koalisyon kurmak için çaba sarf ediyoruz. Aksi durumda yeni bir seçime hazır bir şekilde bekliyoruz? dedi. Akçay´dan sonra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Oğuz Kağan Köksal da kısa birer konuşma yaparak Çalık´a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

DUALARIMIZ KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE

Çalık, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının rahmet, bereket ve birlik ayı olduğunu belirterek, ramazan ayının aynı zamanda empati yapma ayı olduğunu söyledi. Ramazan ayının açın ve mazlumun halinden anlama hali olduğunu vurgulayan Çalık, "12 yıl boyunca mazlumun, mağdurun yanında olan parti mensupları ve yiğit insanları olarak bugün bir kez daha ramazan ayının muhabbetini içimizde yaşayarak, empati yaparak, hem ulusal hem de uluslararası alanda mağduriyet yaşayanları anlamaya gayret ediyoruz. Suriye ile birlikte şu anda Doğu Türkistan´da Ramazan dolayısıyla oruç tutan Müslüman kardeşlerimize neler yapıldığını hepiniz görüyorsunuz. Dualarımız, o kardeşlerimiz için ve zalimlerin yıkılması için olsun? diye konuştu.

BİZİM HALKLARLA SORUNUMUZ YOK

Çalık, AK Parti´nin ülkenin güvenliği ve bölgenin söz sahibi olması için üzerine düşeni yaptığını ileri sürerek, gerekli tedbirleri aldıklarını, sınırları ve insanları korumakla mükellef olduklarını dile getirdi. Bu koruyuculuklarını sonuna kadar devam ettireceklerini ifade eden Çalık, ?Türkiye olarak ´one minute´ diyen bir Cumhurbaşkanına sahibiz. ´One minute´ten sonra tüm dünyanın Türkiye´ye bakış açısı değişmiştir. Buna rağmen İsrail yönetimine olan tavrımız, İsrailli vatandaşlarımıza değildir. Bizim Çin halkıyla da hiçbir problemimiz yok. Sadece zulmeden Çin yönetimiyle sorunumuz var. Hem İsrail hem de Çin yönetimine tavrımızı çok net ortaya koymuş vaziyetteyiz. Halklarla ve milletle bizim hiçbir problemimiz yok? şeklinde konuştu. Çalık iftar programı sonrası Kırıkkale´den ayrıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız