Birahanelere süresiz mühür

Birahanelere süresiz mühür

Kırıkkale Belediyesi tarafından alınan kararla Yeni Doğan Mahallesindeki ?Melek Girmez Sokağı? olarak bilinen sokaktaki 11 bira salonundan 7 tanesi ilgili yönetmeliğe uymadıkları gerekçesi ile süresiz kapatıldı. Kapatma işlemi sırasında gerginlik yaşandı

İŞYERİ SAHİPLERİ İTİRAZ ETTİ AMA
Çok sayıda Çevik Kuvvet Polisi ve Zabıta memurları ile bira salonlarının bulunduğu sokağa gelen belediye görevlileri işyeri sahiplerinin itirazına rağmen önce tutanak tutup işyerlerinin kapılarını mühürledi. Mühürleme işlemi sırasında bazı işyeri sahipleri ve çalışanları memurların çalışmalarını engellemeye çalıştı. İşyeri sahipleri ve çalışanlar polisin müdahalesi ile sokaktan uzaklaştırıldı. Polis ile işyeri sahipleri arasında küçük çaplı arbede yaşandı.
 
YER TALEBİMİZ DİKKATE ALINMADI
Bira salonu sahibi Oktay S şehir dışında bir yer gösterme taleplerine karşın Belediyenin kendilerini dinlemediğini söyledi. Kapatılan işyerlerinde en az 150-200 kişinin çalıştığını belirterek belediyenin kendilerine haksızlık ettiğini ileri sürdü.
 
YÖNETMELİĞE AYKIRI ÇALIŞIYORLAR
Belediye yetkilileri ise kapatılan birahanelerin İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 38?nci maddesinde belirtilen hükümlere rağmen işyerlerinde garson adı altında konsomatris çalıştırıldığı, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 36. maddesinde belirtilen müşteri ile beraber yiyip içerek müşterilerin eğlenmesini sağlayan konsmatrislerin sadece pavyon ruhsatı olan işyerlerinde çalıştırılır şeklindeki hükmüne aykırı doavrandıkları için süresis kapatıldığını söylediler.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ