Bir saniye hayat kurtarır

Bir saniye hayat kurtarır

Vali Ali Kolat, kazalarda yaşanan ilkyardım eksikliği nedeniyle birçok vatandaşın bilinçsiz ilk yardım teknikleriyle hayatını kaybettiğini söyledi. Ehliyet alan her vatandaşın ilk yardım konusunda eğitildiğini, ancak kaza anında panikle eski yöntemlerle y

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilk yardım eğitimlerinde farkındalığı artırmak ve bilinçli toplum yaratmak adına düzenlenen eğitim sona erdi. Kursa katılan kamu kurum müdürlerine ve sağlık elamanlarına teşekkür belgesi verildi. İlkyardımın en çok trafik kazalarında hayat kurtardığını belirten Vali Kolat, bazı kazalarda toplumun bilinçsiz olarak yaralılara müdahale ettiğini ve karga tulumba hastaneye götürdüklerini söyledi. Bu durumun, yaralıya faydadan çok zarar verdiğini belirten Kolat, kurtarılabilecek bir hastanın yanlış yöntemlerle kritik sağlık sorunları noktasına getirildiğini bildirdi.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ YAYGINLAŞMALI

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun Sağlık Bakanlığının 2013 – 2017 stratejik planları arasında yer alan ilkyardım eğitimlerini yaygınlaştırmak, farkındalığı arttırmak ve toplumda rol model olan kişilerin bu etkinliklerde yer almasını sağladıklarını söyledi. Uzun, acil durumlarda ilkyardım uygulamalarını bilmek ve kurallara uygun ilkyardım uygulaması yapmak ve böylece bir insan hayatının kurtarılmasına katkıda bulunmanın değerine paha biçilemez olduğunu bildirdi. İnsanlar, yaşamları boyunca her an İlkyardım gerektiren durumlarla karşı karşıya kalabileceğini belirten Uzun,  zamanında yapılacak ilkyardımla hasta ya da yaralının yaşamı kurtarabileceğini ifade etti.

KAZALARDA SOĞUKKANLI OLMALIYIZ

Uzun konuşmasını devamında, “Acil müdahale gerektiren durumlarda birkaç saniyelik bir gecikme bile hastanın yaşamla ölüm arasındaki durumunu etkileyeceğinden, ilkyardıma yapacağı uygulamaları geciktirmeden sürdürmek zorundadır. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunmak, kaza ve yaralanmalarda sağ kalımı arttırmak, kalıcı sakatlanmaları en aza indirmek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için ilkyardım eğitimini yaygınlaştırmak gerekmektedir.”

5410 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

“Eğitim konusu ile alakalı kısa oyunlar ve rollplaylerle konuyu daha açıklayıcı ve eğlenceli bir eğitime dönüştürmektedirler. Eğitimlerimiz önceden planlandığı gibi Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından kararlılıkla verilmeye devam etmektedir. Şu ana kadar toplam 5410 kişiye ulaşılmış olup, eğitim verilmiştir. Bakanlığımızın ilimiz için günümüze kadar belirlediği 2500 kişi hedefini aşmış bulunmaktayız” dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!