Bir okul diğerine ceza kestiriyor

Bir okul diğerine ceza kestiriyor

Aynı avlu içinde bulunan okul, diğer okulun öğretmenlerin araçlarına trafik cezası kestirdi. Araçlarına ceza kesilen öğretmenler, eylem yaptılar.

İLGİNÇ BİR TRAFİK CEZASI KESME İŞLEMİ

Kırıkkale’de ilginç bir trafik cezası kesme işlemi uygulandı. Geçtiğimiz senelerde Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi avlusu içine Minik Kalpler Anaokulu Okulu yaptırıldı. Daha sonra iki okulun arası demir parmaklıklarla kapatıldı. Minik Kalpler Anaokulu Okulu kendi bölgesine geçmek için Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi avlusunu kullanmak zorunda kaldı. Minik Kalpler Anaokulu Okulu,  araçlarının girişle çıkışında sorun yaşamaya başladığını iddia ederek, trafik polislerini çağırarak meslek lisesinde bulunan öğretmen ve idarenin araçlarına cezai işlem yaptırmaya başladı. Buna tepki gösteren öğretmenler de eylem yaptılar.   

KEYFİ BİR UYGULAMA

Yaklaşık 30 yıldır okulda görev yaptıklarını, ilk defa keyfi bir uygulama başlatıldığını gördüklerini ifade eden Özgür Eğitim Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Muzaffer Ay, araçların ikinci avluya alınmadığını sabah saatlerinde giriş yapan keyfi uygulama sahibi kişilerin 3 aracı için tüm okulu mağdur ettiğini söyledi. Avlu içinde bulunan okul kantininde bir yangın olması veya okul öğrencilerinden birisinin hastalanması durumunda 110 veya 112 servislerinin okula giremeyeceğini ifade eden Türk Eğitim Sen Basın ve Dış İlişkiler Sorumlusu Mahmut Çetin ise "Eski ismiyle Endüstri Meslek Lisesi yeni adıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nin bahçesine bugüne kadar sadece kurum personeli araçlarını park ederken ikinci dönem itibariyle giriş-çıkış yapılan kapı okul idaresi tarafından kaldırılmıştır."dedi.

MİNİK KALPLERE ÖZEL OTOPARK

Çetin, "Okullar açıldığında okul idaresi tarafından okul bahçesine sadece okul personelinin araçlarını park edebileceğini, diğer araçların giremeyeceğini, girdiği takdirde araçların çektirileceğini söyleyerek yabancı araç sahiplerini uyarmak için bahçenin görülebilecek yerlerine yazılı uyarılar asılmıştır. Daha sonra da giriş kapısı kaldırılmış ve bahçenin bir kısmı Minik Kalpler Anaokulu`na park olarak tahsis edilmiştir. Geçen hafta itibariyle okul bahçesinde bulunan Minik Kalpler Anaokulu da Meslek Lisesinin bahçesinde kendi personeline özel otopark yapmıştır."diye konuştu. 

MANİ OLUYOR

Sözlerine devam eden Çetin, "Okul bahçesine Minik Kalpler Anaokulu personeli ve vatandaşlar rahatlıkla park ettikleri için ve bazı araçların 24 saat okul bahçesinde kalmaları nedeniyle saat 08.00`den sonra gelen okul öğretmenleri ve okul personeli park yeri bulamamaktadır. Buldukları boş alana da arabalarını park etmektedir. Okul bahçesinin içinde olmasına rağmen anaokulunun otopark giriş-çıkışına mani oldukları gerekçesi ile polis tarafından cezai işlem uygulanmaktadır. En kısa zamanda Meslek Lisesinin otomatik kapısının tekrar takılarak kumanda sisteminin devreye sokulması, Meslek Lisesine ait olan anaokulunun park yeri yaptığı alanın da okul bahçesine katılması, okul bahçesinin sadece okul personelinin kullanımına açılarak bu mağduriyetin giderilmesi lazımdır." dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti