Bir kum tanesi bile vermeyeceğiz

Bir kum tanesi bile vermeyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürdistan Özerk Yönetiminin seçimden sonra Diyarbakır'da olacağı iddialarına çok sert yanıt verdi. Türkiye topraklarından bir kum tanesi bile verilmeyeceğini belirten Bahçeli, Diyarbakır, Kuzey Kürdistan özerk yönetimi o

MİLLİYETÇİLER BUNA İZİN VERMEZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Keskin ve Yahşihan İlçelerini ziyaret ederek partilerinin seçim bürolarının açılışını yaptı.
İlçelerde, yüzlerce kişi tarafından karşılanan Bahçeli, yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘Yerel seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz. Özerkliğimizin merkezi ‘Diyarbakır’ olacak’ açıklamasına çok sert yanıt veren Bahçeli, kimseye bir kum tanesi bile verilmeyeceğini belirterek, “Diyarbakır, Kuzey Kürdistan özerk yönetimi olmayacak, olamayacaktır. Neye mal olursa olsun olamayacaktır, Değil 2014, 2114’de özerklik yılı olmayacak” diye konuştu. Bu açıklamanın ardından alanda bulunan partililer, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları attılar.

1000 YILLIK KARDEŞLİĞİMİZ VAR
Bu ülkenin Kürtlerle 1000 yıllık beraberliği ve kardeşliği olduğunu belirten Bahçeli, bu oyuna bozmak isteyenler emellerine ulaşamayacağını bildirdi. Ülkenin sorunlarını çözmek için çalışmaların yapılabileceğini, refahının yükselmesi için gerekli adımın atılabileceğini belirten Bahçeli, sadece bir şeyin geri dönüşünün olmayacağını belirterek, “Bölünmenin, parçalanmanın geri dönüşünün olmaz, uyanın artık” dedi. Memlekette bulunan milli sermayelerin satıldığını ve yandaşlara verildiğini belirten Bahçeli, yolsuzlukla mücadele edeceğim diye gelen Başbakan Erdoğan’ın, adı yolsuzluğa karışan oğluna destek çıktığını hatırlattı.

MEMURUN ARABASINA MOLOTOF ATIYORLAR
Terör bitti diyenlerin Adalet Bakanlığı`na bağlı bültenlerindeki intihar, boşanma, cinayet, kadına şiddetine bakması gerektiğini belirten Bahçeli, bir devlet memurunun yeni aldığı arabasına Molotof atan zihniyetlere karşı hükümetin yaptırım uygulaması gerektiğini kaydetti. Hakkâri’de ve Şırnak’ta devletin Valisi’nin odasında oturduğunu, sokakta gezemediğini belirten Bahçeli, emniyet güçlerinin fedakarlıkla asayişi sağlamaya çalıştığını söyledi. Türkiye’nin günden güne güç ve siyasi lobi kaybettiğini belirten Bahçeli, Doğu’da vergiyi Maliye’nin mi yoksa PKK’nın mı topluyor, Asayişi emniyet güçleri mi PKK militanları mı sağlıyor diye sorarak hükümeti eleştirdi.


ATALAY’I MEMLEKETİNDE ELEŞTİRDİ
Açılımın sonucunu alıyoruz diyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı da memleketi Keskin’de sert bir dille eleştiren Bahçeli, açılımlın Türkiye’nin bölünmesinde ki önemli bir parça olduğunu ifade etti. Türkiye`nin milli birlik ve beraberliği, toprak bütünlüğü, bin yıllık kardeşliği ile bir arada yaşadıkları bir ülke olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti: "Buradan bir kum tanesi veremeyiz. Burada bir insanımızı feda edemeyiz. Herkes haddini bilsin, ne yaptığının da farkında olsun. 1000 yıllık beraberliğimiz var. Şu an 4 milyonu aşkın yuva kurulmuş. Ya kız, ya da oğlan tarafı Kürt kökenli kardeşlerim, Türk-Kürt beraberliği ile yuvalar kurup, çocuk sahibi olmuşlar. Şimdi `açılım, demokrasi, özgürlük, insan hakları` adı altında bu yuvalar parçalanırsa, kızın, oğlanın, çocukların, hangisini Türk deyip babasının yanına, hangisini Kürt deyip anasının yanına göndereceksin”


SOKAK KAVGASINA HAYIR
“Suriye`yi gördünüz. PKK`nın bir benzeri PYD orada. Ama orada 3 kantonlu Batı Kürdistan özerk yönetimi ilan edildi. Irak`ta da bu böyle oldu. Şimdi de Diyarbakır`da bunu söylüyorlar. Diyarbakır, Kuzey Kürdistan özerk yönetimi olmayacak, olamayacaktır. Neye mal olursa olsun olamayacaktır” dedi. Bahçeli, kardeş, sokak kavgası ile bir yere varılamayacağını PKK`yı cesaretlendirerek, siyasallaştırarak bir takım sonuçlar elde edilmeyeceğini ifade etti. Bahçeli, Başbakan Erdoğan`ın hakkındaki suçlamalara değinirken, savcı ve polislerden ne kadar yolsuzluk, rüşvet varsa, kime uzanıyorsa tümünün aydınlatılması için yardımcı olmasını istedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız