Bir kitap bir umut

Bir kitap bir umut

Kırıkkale Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından Bir Kitap Bir Umut kampanyası kapsamında Dedekorkut Ortaokulunda kütüphane oluşturuluyor.

Okullara ulaştırıyorlar 

Türkçe Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Ali Acar, Kırıkkale`deki kitapseverler ve diğer kentlerden temin ettikleri Dünya Klasikleri, 100 Temel Eser, hikaye, roman ve diğer birçok kitapları okulda oluşturdukları kütüphaneye yerleştirdiklerini söyledi. KÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmen adaylarının yaptıkları faaliyetlerle daha çok kitapla buluşma imkanının sağlandığını belirtti.

Ders çalışma ortamı bulmuş olacaklar
Projedeki amacın, öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak ve bu yolla yetişecek nesillerde geniş düşünce ufkunu genişletmek olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Tosunoğlu, "Öğretmen olmaya aday olan öğrencilerimiz, ileride yapacakları mesleğin sorumluluğunu bilerek daha şimdiden eğitime katkı sağlamaya başladılar. Bu okulumuzda kütüphane yoktu. Okul idaresinin de girişim ve destekleriyle uygun bir ortam sağlanarak ve gerekli demirbaş eşyalar da temin edilerek kütüphane oluşturuldu. Öğrenciler, birçok kitabın olduğu kütüphane ortamında kitap okumalarının yanı sıra aynı zamanda ders çalışma ortamı da bulmuş olacaklar."



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti