BİR GÜLERİZ BİR AĞLARIZ

BİR GÜLERİZ BİR AĞLARIZ

İlimizin başarılı okullarından Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, ?Tiyatro Günü? ile şenlendi. Dönem başından itibaren Türkçe Öğretmeni Ezgi Güvenç rehberliğinde çalışmalarına başlayan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü, sahnelerini üç parodi ve b

OYUNLAR KAHKAHALARLA İZLENDİ

Önceki gün iki seans halinde okul öğrencilerinin beğenisine sunulan oyunlar kahkahalarla izlendi. Komedi türünde üç parodi ile perdelerini açan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü, oyunlarının kısalığına rağmen verdikleri mesajlarla arkadaşlarını ve öğretmenlerini eğlendirmeyi ve güldürmeyi başardılar.

 

BAŞARILI SAHNE

Okul Çok Amaçlı Salonunda sunulan oyunlar, her ne kadar öğrencilerin ürünü de olsa başarılı senaryolar, başarılı oyunculuk; gerçekçi sahne düzenlemesi, ışık ve makyaj özellikleriyle de ön plana çıktı. Oyunların Yönetmeni ve Türkçe Öğretmeni Ezgi Güvenç tarafından seçilerek oyunlara monte edilen müzikler ise ayrı bir hava kattı.

 

SOL YANIM ACIYOR ANNE

Oyunların ardından Bedirhan Gökçe?nin ?Sol Yanım Acıyor Anne? adlı şiirini dramatize olarak seslendiren, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencilerinden Nüseybe Aldaş, duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Önce kahkahalar attıran öğrencilerin oyunların hemen sonunda izleyicileri ağlatması, kısa bir sürede bu kadar duygu yoğunluğu yaşayan seyircilere adeta ?Bir güleriz bir ağlarız? dedirtti.

 

MÜDÜRDEN TEBRİK

Program sonunda tüm öğrencileri tek tek tebrik eden Okul Müdürü Mehmet Denizedalan: ?Bu çalışmalar katılan tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu tür faaliyetler öğrencilerin sosyalleşmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden de tüm öğrencilerimi bundan sonra yapılacak olan bütün faaliyetlerde aktif olarak görmek istiyorum, ?dedi. ?Bu güzel çalışmayı yapanların ancak alnından öpülür? diyen Denizedalan, daha sonra programa katkısı olan tüm öğrencilerini alınlarından öperek tebrik etti.

 

DÖNEM SONU RAHATLATTI

Tam da dönem sonu sınavlarının bittiği şu günlerde böyle bir faaliyetin kendilerini çok rahatlattığını ifade eden öğrenciler, bundan sonra Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübünün çok daha aktif çalışarak yeni oyunlar sahneleyeceğini belirttiler.

 



irem durmaz
30.04.2011 20:59:10
çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook ğüzel olmuş o okulun bende öğrencisiyim

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti