Bir fidan bin canlıdır

Bir fidan bin canlıdır

Yağmur Derneği, toprakla fidanı buluşturdu Kırıkkale Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri, fidan dikimi gerçekleştirdi. Kadınlar, Kırıkkale Kent Ormanı?nda kendilerine ayrılan boş alanda yaklaşık 5 bin çam fidanı diktirler.

FİDAN DİKMENİN ÖNEMİ

Etkinliğe aileleri ile katılan kadınlar, hem fidan diktiler hem de çocuklarına fidan dikmenin önemini anlattılar. Çocuklar çuval içinde yarış, ip atlama ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmasında kıyasıya yarıştılar. Dikilen hatıra ormanını ardından, üyelere yemek ikram edildi.  Etkinliğin anlamlı olduğunu ifade eden Kadın Platformu Başkanı Ayten Polat, ?Kutlu Doğum Haftasına denk gelmesi bizi mutlu etti. Bu fidanlar büyücek ve çocuklar bunları görecek. Fidanlarla birlikte çocuklarımızda yeni bir nesile kucak açılmış olacak.? dedi.

 

KIYAMET KOPSA BİLE FİDAN DİKİNİZ

?Kıyamet kopsa da fidan dikiniz? fidan dikiniz ayetini hatırlatan Kırıkkale Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Neriman Yazan, ?Yeryüzü neşelenmeye başlamışken, bizde bu neşeye katılalım diyerek dernek olarak böyle bir faaliyet düzenledik. Her yıl bu etkinliği devam ettireceğiz. Dünya adına bir ağaç dikmek çok önemli. Bizden sonraki nesle böyle güzel bir eser bırakmak istiyoruz.??diye konuştu.Usta Öğreticiler Deneği Başkanı Pembe Algül de, güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. Kendisinin de bir ağacı olduğunu belirten öğrenci Kayra Tunç ise ?Ağaç olunca erozyon ve toprak kayması olmaz. Diktiğimi fidana kendi ismimi verdim. Benimle birlikte büyüyecek.? şeklinde konuştu.

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü