Bir elin verdiğini, diğer el görmemeli

Bir elin verdiğini, diğer el görmemeli

İl Müftüsü Bekir Gerek, muhtaç ailelere yapılacak yardımların gizli olması gerektiğini söyledi. Sadakanın ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini hatırlatan Gerek ?Dilenciler ev ev dolaşarak sadaka toplamakta. Bu kişilerin gerçekten ihtiyaç sahibi kişil

İYİ SEÇİLMESİ GEREKİR

Hayır hasenatların daha yoğun olduğunu dikkate alarak dilenciliği meslek haline getirmiş, maddi durumu iyi olan kişilerinde bulunduğunu dile getiren Müftü Gerek, yardım yapılacak, sadaka veya fitre verilecek kişilerin, iyi seçilmesi gerektiğini ve her önüne gelene, her kapıyı çalana yardım yapılması gerektiğini açıkladı. Gerek, sadakanın gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişilere verilmesi gerektiğini hatırlattı.

HAYIR YERİNE ULAŞMALI

Yapılacak maddi yardım, hayır ve hasenatın dinimizce uygun olup olmadığının da bilinmesi gerektiğini ve buna bağlı olarak yardımların gerçekten ihtiyaç sahibi kişilere verilmesi gerektiğini hatırlatan Gerek, ?Son zamanlarda camilerimizde veya esnafı dolaşmak suretiyle bol miktarda dilenen kimselerin olduğu bize intikal ediyor. Tabi ki Müslüman kardeşlerimiz hayır hasenatta bulunurken, zekatlarını verirken veya sadakalarını verirken kendi çevrelerinde, akrabalarında veya komşularında maddi durumlarının iyi olmadığını bildikleri kişilerin ihtiyaçlarını ön planda tutmalıdır?

DURUMU BİLMEYEN İNSANLARA YARDIM YAPMAMALIYIZ

Durumu iyi bilinmeyen, fakir mi? zengin mi? oldukları bilinmeyen dilenciliği meslek edinmiş olanlar da vardır. Bu hususta yapacağımız yardımlar acaba yerine ulaşır mı? Ulaşmaz mı? diye bir tereddüt var. Her şeyden önce yaptığımız hayır hasenatın, verdiğimiz sadakaların, zekatların Allah katında makbul olması için iyi bildiğimiz, güvendiğimiz insanlara hayır-hasenat yapmamız lazım? dedi.

ARAYIP BULMAK GEREKİR

Yardıma muhtaç aileleri arayıp bulmak gerektiğini belirten Gerek, ?Müslümanlar olarak, yaptığımız hayrın yerini bulması için bu tür insanları araştırıp bulmamız gerekir. El açıp, dilenen dilenciler içerisinde de fakirler olabileceği gibi, bunların içerisinde dilenciliği meslek haline getirmiş, durumu iyi olan kimseler de olabilir. Bunları göz önünde bulundurarak durumu iyi olanlara değil de, gerçekten ihtiyaç sahibi kimselere yardımcı olmamız gerekmektedir? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü