BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ınci yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale ’de tören düzenlendi.

Törenlere geçilmeden önce sabah saatlerinde Kırıkkale Polis Evinde şehit aileleri ile kahvaltıda buluşan Vali Yunus Sezer, Çanakkale Savaşının sadece bir savaş değil, milli mücadele ruhunun ateşlendiği bir meşale olarak yakıldığı ve Kurtuluş Savaşının başarıya ulaşmasının temellerinin atıldığı bir yer olduğunu söyledi.

Sezer “ Çanakkale Savaşı bir vatan toprağının ne kadar değerli olduğunu ve bir vatan toprağı uğruna nelerin feda edilebileceğinin gösterildiği, dünyaya ilan edildiği, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine kadar yediden yetmişe bir milletin şehadetle imtihan olduğu yerdir.” dedi

Daha sonra törenlere geçildi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Kırıkkale Valisi Yunus Sezer,  Garnizon Komutanı Bkm. Alb. Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın ardından resim sergisini ziyaret eden Vali Sezer, Şehitlik Anıtında öğrenciler tarafından düzenlenen etkinliğe   de katılarak, öğrencileri ve etkinliği düzenleyen öğretmenleri tebrik etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ınci yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale Şehitliğinde de tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle sürdü. Anma töreninde Şeref Defterini imzalayan Vali Sezer, deftere şu satırları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz,

Bizlere emanetiniz olan tüm şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikte, bu vatan için, bu milletin selameti için gözünü biran olsun kırpmadan canını ortaya koyan siz kahramanların, manevi huzurlarındayız.

Bugün burada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümünde, dünya var oldukça unutulmayacak kahramanlıkları ve tarihe altın harflerle nakşettiğiniz destanları bir kez daha yüksek sesle yâd ediyoruz.

“Çanakkale Geçilmez” diyen ecdadı ile aynı yolda yürüyen, aynı ruhu, aynı heyecanı, azmi ve kararlılığı taşıyarak şehadeti içen yiğitler ve onların emanetleri emanetimizdir.

Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun”  ifadelerini yazdı.

 Tören, şehit mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ