Bir bozlak hikayesi

Bir bozlak hikayesi

Kırıkkale Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinesinde yöre sanatçılarımızın hayat hikayelerinin anlatıldığı ve eserlerinin icra edildiği “Bir Bozlak Hikayesi” adlı müzik programı gerçekleştirildi.

Kırıkkale Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinesinde yöre sanatçılarımızın hayat hikayelerinin anlatıldığı ve eserlerinin icra edildiği “Bir Bozlak Hikayesi” adlı müzik programı gerçekleştirildi.

HİKAYELER SAHNEYE TAŞINDI

Kırıkkale tarihi ve kültürünün her alanda etkin şekilde anlatılması ve bu amaçla bozlak kültürünün yaşatılması amacıyla Kırıkkale Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan Bir Bozlak Hikayesi” adlı müzik program renkli görüntülere de sahne oldu.  Bir Bozlak Hikayesi gösterisi, Serhat Ulaşkan’ın anlatımı, Ali Şahin’in çalıp söylemesi ile hikayenin sahneye taşındı.

TARİH VE KÜLTÜRLER YAŞATILIYOR

Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, “Tarih, kültürel, turizm ve çeşitli değerlerimizin daha da ön planda olması amacıyla gereken çalışmaları sergiliyoruz. Valiliğimiz himayelerinde Müdürlüğümüz tarafından Kültür Merkezi salonumuzda yöre sanatçılarımızın hayat hikayelerinin anlatıldığı ve eserlerinin icra edildiği “Bir Bozlak Hikayesi” adlı müzik programı gerçekleştirildi. Büyük bir beğeniyle izlenen müzik programımıza katılımlarından dolayı tüm halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE GİDEN YOLLAR

Programın anlatımını gerçekleştiren Ulaşkan ise, “Bu hikayenin küçük de olsa bir parçası olabilmek, çorbada biraz da olsa tuzumuzun olması bizim için en büyük gurur. Gösterimizde anlattıklarımız, çaldıklarımız bu hikayenin parçalarıdır; bizim gibi bozlak sevenlere, türkü sevenlere, gönülden gönüle giden yollarda bir vesile olması içindir. Türkülerin, ustaların hikayelerini bulacaksınız gösterimizde. Bir yandan hikayeleri dinlerken, sonrasında da eserleri bu aşiretin genç temsilcilerinden, sazı ve sesiyle genç yaşta türkü severlerin beğenisini kazanmış Ali Şahin’den dinleyeceksiniz. Gösterimizde daha önce almadığınız farklı bir keyifle türküleri yaşayacak, hissedeceksiniz” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız