Bir ayrılık,bir yoksulluk,biri de ölüm

Bir ayrılık,bir yoksulluk,biri de ölüm

İzmir`de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan ve dün durumu ciddileşen Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, vefat etti. Kırşehirli Halk ozanı Neşet Ertaş, doğduğu Kırşehir`de toprağa verilecek.

Bir süredir tedavi gördüğü özel hastanede dün yoğun bakıma alınan Halk ozanı Neşet Ertaş yaşamını yitirdi.
Önceki hafta rahatsızlanarak yakınları tarafından özel bir hastaneye kaldırılan ve onkoloji servisinde tedavi altına alınan, dün ise ``primer hastalığı`` yoğun bakım servisine kaldırılan Neşat Ertaş, bugün hayatını kaybetti.

Neşet Ertaş, geçtiğimiz hafta öldüğüne dair haberlerin çıkması üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter?dan açıklama yapmıştı.
Neşet Ertaş, hayranlarına "Merak etmeyin, iyiyim" diye seslenmişti.

BAĞLAMAYLA ÇOCUKKEN TANIŞTI
Kırşehir`in Çiçekdağ İlçesi`nde doğan ve Kırşehir`in Abdalları`ndan olan Neşat Ertaş, keman ve bağlama çalmayı 5-6 yaşlarında öğrendi.
Annesinin vefatından sonra Orta Anadolu Türkmen/Abdal Müziği geleneğinin bilinen en güçlü temsilcilerinden biri ve en büyük bozlak ustası babası Muharrem Ertaş ile yöredeki düğünlerde saz çalıp, türkü söylemeye başlayan Ertaş`ın etkilendiği tek kişi babası Muharrem Ertaş oldu.
Neşet Ertaş, 14 yaşında İstanbul`a giderek babasına ait ``Neden Garip Garip Ötersin Bülbül`` türküsünün adını verdiği ilk plağını çıkardı. Çok beğenilen bu plağı, diğer plak, kaset ve konserler takip etti.

HEPİMİZ BU DEVLETİN SANATÇISIYIZ
Sağlık sorunları nedeniyle 1979`da Almanya`ya gitmek zorunda kaldı. Çocuklarının eğitimi ve sanatsal çalışmalarından dolayı 23 yıl Almanya`da kalan büyük ozan, 2000 yılında İstanbul`da verdiği konserle Türkiye`deki sahne hayatına geri döndü.
İzmir`e yerleşen ``Bozkırın tezenesi``, Süleyman Demirel`in cumhurbaşkanlığı döneminde kendisine sunulan ``Devlet Sanatçısı`` unvanını, ``Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor`` diyerek kabul etmedi.
Ozana, 2006 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü verildi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO da 2010 yılında Ertaş`ı ``Yaşayan İnsan Hazinesi`` olarak ilan etti.

ÜNLÜLER TÜRKÜLERİNİ SESLENDİRDİ
Yıllar önce ``Kırşehirli Mahalli Sanatçı`` olarak bilinen Neşet Ertaş, türküleri, saz çalışı, sazının göğsünü adeta darbuka gibi kullanışı ile büyük beğeni topladı. Her yaştan dinleyene ulaşan Neşet Ertaş, samimi haliyle de gönüllerde taht kurdu.
Neşat Ertaş`ın çok sayıdaki türküsü Barış Manço, Cem Karaca, Selda Bağcan, Zeki Müren başta olmak üzere pek çok ünlü isim tarafından da seslendirildi. Son yıllarda sağlık sorunları nedeniyle İzmir ve İstanbul`da tedavi gören, çeşitli operasyonlar geçiren Neşet Ertaş, bir süre önce özel bir hastaneye kaldırılmıştı.
74 yaşındaki Neşet Ertaş`ı tedavisi süresince eşi Seyhan, çocukları Döne, Canan ve Hüseyin Ertaş yalnız bırakmadı.

(gazete5)


1

Sevgililer Gününe Başkan Sürprizi

2

Güven ve Yıldız Ailelerinin mutlu günü

3

Öztürk ve Korucu ailelerinin mutlu günü

4

TK güzellik merkezi kısa sürede gözde oldu

5

Neşet Ertaş, bizler için bir okuldur, bir idoldür

6

Dizi oyuncusundan saygısız ifadeler

7

Birlik ve beraberlik için güçlü olmak lazım