?Bir Zamanlar Anadolu´da? en iyi 100 film arasında

?Bir Zamanlar Anadolu´da? en iyi 100 film arasında

36 ÜLKEDEN 177 ELEŞTİRMEN BELİRLEDİ

?Bir Zamanlar Anadolu´da? en iyi 100 film arasında  

BBC, farklı ülkelerden 177 sinema eleştirmeninin görüşlerine başvurarak 21. yüzyılın en iyi 100 filmini belirledi. BBC´nin yaptığı sıralamaya Türkiye´den yalnızca Nuri Bilge Ceylan´ın Bir Zamanlar Anadolu´da (Once Upon a Time in Anatolia) filmi girebildi.

TEK MÜZİK, ALLI TURNAM

2011 yılında Kırıkkale, Keskin ve Hasandede´de çekimleri yapılan Bir Zamanlar Anadolu´da filmi 54. sıradan listeye girerken Kırıkkale, Keskin ve Hasandede´nin tanıtımına da büyük katkıda bulundu. Nuri Bilge Ceylan´ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği 2011 yapımı filmin başrollerini Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel´in paylaşmıştı. Bir cinayet soruşturmasını yürüten bir savcıyla bir doktorun 12 saatlik gerilimli hikâyesini konu alan film, tekniği bakımından da hayranlık uyandıran özelliklere sahip. Işık ve ses özellikleri tamamen doğal ortamı yansıtan filmin tek müziği ise araç içerisinde Neşet Ertaş´tan dinledikleri, Hacı Taşan´a ait Allı Turnam türküsü?

36 ÜLKEDEN 177 ELEŞTİRMEN BELİRLEDİ

36 ülkeden 177 eleştirmenin seçimlerine göre yapılan listenin ilk sırasında David Lynch´in sürrealist başyapıtı ?Mulholland Drive´ yer alırken, Lynch´i sırasıyla Wong Kar-wai´den ?In the Mood for Love´, Paul Thomas Anderson´dan ?There Will Be Blood´, Hayao Miyazaki´den ?Spirited Away´ ve Richard Linklater´dan ?Boyhood´ takip etti. Bu ödülle bir kez daha Avrupa sinemasının gündemine gelen Türk sinemasının ünlü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan´ın daha büyük başarılara imza atacağı öngörülüyor.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı