Bir tas hoşaf, bir kuru ekmek: Çanakkale

Bir tas hoşaf, bir kuru ekmek: Çanakkale

KAHRAMAN TÜRK ASKERİNİ YÂD ETTİLER

Bir tas hoşaf, bir kuru ekmek: Çanakkale

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen programda bir araya gelen ?Ocaklılar? bir tas hoşaf, bir dilim kuru ekmekle, 18 Mart 1915´te kahraman Türk askerinin yazdığı destanı içlerinde hissettiler.

KAHRAMAN TÜRK ASKERİNİ YÂD ETTİLER

18 Mart akşamı Ülkü Ocakları il binasında toplanan gençler, birlikte kılınan akşam namazının ardından okunan Kur´an-ı Kerim ve edilen dualarla 101 sene önce düşmanın vatan topraklarına ayak basmaması için mücadele veren kahraman Türk askerini yâd ettiler. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından, o günlerde askerlerimizin birçok öğünde ancak yiyebildikleri bir tas hoşaf ve bir dilim kuru ekmeği paylaştılar.

VATAN SEVGİSİ VE İMAN

Programın devamında Çanakkale Savaşlarının önemi hakkında bir sohbet gerçekleştiren Keskin Anadolu Lisesi Müdürü ve Tarih Öğretmeni Menderes Eray, ?Düşmanın Türk askerine göre kat kat üstün teçhizatına ve teknolojisine karşı kazanılan bu önemli savaşın sırrını yüreklerdeki vatan sevgisi ve Allah´ın koruyuculuğuna olan imandan başka bir şeyle açıklamak mümkün değildir. Nasıl o günlerde tüm imkânsızlıklara rağmen bu vatanı düşman eline teslim etmediysek, bugün de bölücü mihraklara o fırsatı vermeyeceğiz? dedi. Eray, sohbetini, M. Akif Ersoy´un ünlü Çanakkale Şehitlerine adlı şiiriyle sonlandırdı.

?ANZAKLI ÖMER? HİKÂYESİ

Eray´ın ardından sohbete devam eden Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi Habilhan Pehlivanlı da, ?Nasıl ki düşman o gün kirli çizmeleriyle güzel vatanımızın namusuna göz dikmişse, bugün de teröristler aynı emellerle asker, sivil yüzlerce, binlerce vatan evladını katlediyor. Oysa bilmiyorlar ki, Türk, Çanakkale´den içeri düşmanı sokmadığı, bugün de sokmayacaktır? diye konuştu. Çanakkale Savaşlarından çok sonra, 1957 yılında ABD´de bir hastanede yaşanan ilginç bir olayın anlatıldığı ?Anzaklı Ömer? hatıratını da paylaşan Pehlivanlı, duygu yoğunluğu yaşanan sohbetini, Ömer Lütfi Mete´nin Şehidin Destanı adlı şiirle sonlandırdı. Pehlivanlı, sohbetinin sonunda terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik güçlerimiz için de ayrıca dua etti.

ÇANAKKALE RUHUNA SAHİP, TEKNOLOJİK BİLGİYLE DONANIMLI GENÇLER

Geç vakte kadar süren sıcak sohbetin sonunda, devletimizin varlığı, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliği için dua eden ?Ocaklılar? güvenlik güçlerimize sabır ve güç dileyerek programı sonlandırdılar. Programa dair bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Ali Gençtürk de, bu tür programlarla gençlerin bilinç seviyesini yüksek tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Gençtürk, ?Geçmişini bilmeyen milletler geleciğini çizemez. Günümüz dünya şartlarında hem geçmişini tanıyan hem de geleceğe güvenle bakan; Çanakkale ruhuna sahip, teknolojik bilgiyle donanımlı gençler yetiştirmek Ülkü Ocaklarının en önemli amacıdır? şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ