Bir tarih yok edildi!

Bir tarih yok edildi!

SON YILLARDA SANSASYONLARLA GÜNDEME GELEN KIRIKKALE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE BİR ŞEHRİN TARİHİ HURDAYA SATILDI!

SON YILLARDA SANSASYONLARLA GÜNDEME GELEN KIRIKKALE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE BİR ŞEHRİN TARİHİ HURDAYA SATILDI!

Bir tarih yok edildi!

Kırıkkale´nin en eski okullarından Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (Endüstri Meslek Lisesi) tarihi okul kütüphanesinin hurda olarak satıldığını iddia eden bazı vatandaşlar olaya büyük tepki gösterdiler.

OKULUN TARİHİ KIRIKKALE´NİN TARİHİYLE EŞDEĞER

Okulun tarihinin Kırıkkale´nin tarihiyle eşdeğer olduğunu ifade eden Ahmet Ş. isimli bir mezun, ?1951 yılında MKE´nin desteğiyle inşaatına başlanan ve 1953 yılında Kırıkkale´deki iş gücüne nitelikli ara eleman kazandırmak amacıyla eğitim öğretim faaliyetine başlayan İş Okulu, daha sonra Sanat Okulu, Sanat Enstitüsü, Endüstri Meslek Lisesi gibi isimlerle faaliyetine devam etmiş, günümüzde de Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretim faaliyetini sürdüren, Kırıkkale´nin en köklü okullarından birisidir. Bu okulun her bir taşı tarihtir? dedi.

KÜTÜPHANEDE BİR TARİH YATIYORDU

Okul kütüphanesi, bir hurdacı ve eski kitapçı tarafından kamyona taşınırken tesadüfen gördüğünü, ne olduğuna anlam veremediği için satın alan kişiden işin aslını öğrendiğini ifade eden Kemal C. İsimli bir vatandaş da, ?Ben bu okulun mezunuyum. O kütüphanede 1930´lu yıllardan kalma kitaplar vardı. Almanya´dan getirtilmiş orijinal mesleki kitaplar şu anda bulunması mümkün olmayan, altın değerinde kitaplardı. Kütüphanemizde bulunan tarih ve edebiyat dergilerini şu anda piyasada bulmak mümkün değil. Bunlara hurda gözüyle bakan bir öğretmen, yönetici olabilir mi?? diyerek sitemlerini bildirdi.

OKULU KÜÇÜLTÜYOR, KÜTÜPHANEYİ SATIYOR

Okul idaresinin, Meslek Lisesinin ve dolayısıyla MKE´nin ve Kırıkkale´nin manevi şahsiyetine ihanet ettiğini belirten bir öğrenci velisi de, ?Çocuğum şu anda son sınıfta. Şu anki müdür geleli okulda huzur kalmadı. Babasının malı gibi okulu kapatmak için geldiğinden beri çabalıyor. Biz Kırıkkaleliyiz ve gözümüzü açtığımızda Meslek Lisesi gibi bir iki okulu gördük. Bu tür yöneticilerin amacı nedir? Dün okulu kapattırmak için mücadele verip okulu her geçen yıl küçültüyor, şimdi de MKE ve Kırıkkale´nin tarihi anlamına gelen okul kütüphanesini hurdacıya, ikinci elciye satıyor. Merak ediyorum, bu müdür nasıl bir tarih bilincine sahip? Her fırsatta çocuklarımıza hakaret ederken ?Vatan Haini´ yakıştırması yapan bu müdürün yaptığı neye ihanettir?? diye konuştu.

KONUYU CUMHURBAŞKANINA İLETECEĞİZ

Kırıkkale Valiliğini göreve davet eden vatandaşlar, ?Siyasi yöneticilerini ?Metal Yorgunluğu´ ifadesiyle istifaya davet eden Cumhurbaşkanımızın bu tür bürokratlarla ilgili ne işlem yapacağını merak ediyoruz. 15 Temmuz süreci sonrasında her alanda ayıklama yapılırken Milli Eğitim´de çok yavan kalındığını düşünüyoruz. Bu kafa yapısına sahip yöneticilerin FETÖ´cülerden ne farkı var? Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konuyu ileteceğiz? şeklinde konuştular.

HABER MERKEZİ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti