Bir günde taburcu oldu

Bir günde taburcu oldu

KIRIKKALE´DE BİR İLK DAHA: BÖBREK ÜSTÜ BEZİ KAPALI YÖNTEMLE ALINDI

KIRIKKALE´DE BİR İLK DAHA: BÖBREK ÜSTÜ BEZİ KAPALI YÖNTEMLE ALINDI

Bir günde taburcu oldu

Sunduğu yeni sağlık hizmetleri ile her geçen gün adından övgüyle söz ettiren Kırıkkale Medikal Sağlık Hizmetleri AŞ bünyesindeki Hilal Hastanesi´nde bir ilke daha imza atıldı. Böbrek üstü bezi ameliyatı sonrası hasta tansiyon ve kalp ritim bozukluğu rahatsızlığından kurtuldu.

ÖNEMLİ BİR OPERASYON

Kırıkkale Özel Hilal Hastanesi´nde başarılı bir operasyona daha imza atıldı. Hastanede görev yapan Op. Dr. Emrah Topbaş, ameliyat ettiği bir hastayı birçok sıkıntıdan kurtardı. Böbrek üstü bezi ameliyatı olan 54 yaşındaki Z.Y. isimli hasta ameliyat sonrası tansiyon ve kalp ritim bozukluğu rahatsızlıklarından da kurtuldu. Operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş, ?54 yaşındaki kadın hasta Z.Y., kontrol edilemeyen yüksek tansiyon atakları ve aralıksız çarpıntı şikayetleri ile ilimiz ve Ankara´da çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurmuş. Böbrek üstü (Adrenal) bezi bozukluğu tanısı konulmuş. Hastanemize çarpıntı şikâyetleri artmış halde başvurduğunda operasyon yapılması gerektiği kendisine daha önce başvurduğu sağlık kuruluşlarınca bildirilmişti.

RAHATSIZLIKLARINDAN KURTULDU

Sağ böbrek üstü bezinde normal hormonal faaliyet gösteren bir kitle (adenom) tespit edilen ve ameliyatı için hastanemizi tercih eden hastaya, Kırıkkale´de bir ilk olarak tamamen kapalı biçimde Laparoskopik Sağ Sürrenalektomi (Böbrek Üstü Bezi Alınması) ameliyatı yapıldı. Ülke genelinde az sayıda merkezde uygulanabilen ve deneyimli cerrahi ekip gerektiren bu tip vakalarda, ameliyat sırasında şiddetli tansiyon ve kontrol edilemeyen kalp hızı atakları olabiliyor. Bu hususta da saygıdeğer meslektaşım Anestezi Umanı Dr. Yıldız Kök ve ekibi mükemmel bir vaka yönetimi gösterdi ve ameliyatı başarı ile tamamladık? dedi.

1 GÜNDE TABURCU

Ameliyat sonrası durumla ilgili de bilgiler veren Topbaş, ameliyathane ekibine ve takibindeki özverileri için servis ekibine teşekkür ederek, ?Bu yöntemle hastanede kalış süresi yalnızca 1 gün oldu. Takiplerinde tansiyon ve nabız değerleri normalleşen hasta, yüksek tansiyon ve ritim bozukluğu ilaçlarından da kurtuldu. Gelişmiş sağlık kuruluşlarında sunulan bu ve bunun gibi hizmetleri ilimize getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz? ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN REFERANS MERKEZİ

Hilal Hastanesi´nde gerçekleştirilen başarılı operasyondan ötürü tüm ekibi tebrik eden ve yakın zamanda Nokta Mevkiindeki yeni hastanenin açılışına hazırlanan Kırıkkale Medikal Sağlık Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akçelik de, ileriye yönelik hedefleri konusunda bilgi verdi ve ?Hilal Hastanesi´nde başarılı bir operasyona daha imza atan Dr. Emrah Topbaş ve ekibini tebrik ediyorum. Sağlık hizmetlerinde ileri teknoloji ve ekip gerektiren böylesi başarılı operasyonlar bizleri gururlandırıyor. Sağlık hizmetinde ileriye yönelik güzel hedeflerimiz var. Örneğin yakında yeni binada açılışını yapacağımız, cerrahi ekip ve teknolojik ekipmanlarıyla çağı yakalamış bir Yaşam Hastanesi, sunduğu yeniliklerle sadece Kırıkkale değil çevre illeri de içine alan bir bölgenin referans merkezi olmaya aday. Hemşerilerimiz ileri teknik gerektiren ameliyatlar ve kapsamlı sağlık hizmetlerini, güler yüzlü bir ekipten almak için kilometrelerce yok kat etmek zorunda değiller? dedi.

SAĞLIK TURİZMİ YAŞANIYOR

Akçelik, açıklamasında bir önemli gelişmeye de dikkat çekti ve ?Sağlık hizmeti için artık Ankara´dan Kırıkkale´ye geliniyor. Ankara´dan hastanemizi tercih edip gelen vatandaşlarımız da doğru yolda olduğumuzun bir başka göstergesi? dedi ve Yaşam Hastanesi´nin sağlık turizminde öncü olacağını belirtti.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!