Bir bakan, beş müjde

Bir bakan, beş müjde

GIDA TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA SEMPOZYUMA KATILDI, AÇILIŞ YAPTI, DAMIZLIK KUZU DAĞITTI, 5 YATIRIM SÖZÜ VERDİ

GIDA TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA SEMPOZYUMA KATILDI, AÇILIŞ YAPTI, DAMIZLIK KUZU DAĞITTI, 5 YATIRIM SÖZÜ VERDİ

Bir bakan, beş müjde

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırıkkale´nin taleplerinin olduğunu hatırlatarak ?Damızlık hayvan yetiştirme merkezi, Bitkiler Tıbbi arınma tesisi, Gezici hayvan bakım aracı, Uygulama araştırma çiftliği ve hayvan yetiştirme merkezi şimdiden hayırlı olsun? dedi.

TALEPLER KISA SÜREDE KARŞILANACAK

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi ve KOP idaresi işbirliğinde organize edilen ?Buzağı Kayıpları Sempozyumu´ Kırıkkale´de başladı. 2 gün sürecek ve çeşitli eğitimlerin verileceği sempozyumun açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba bir yandan sempozyumun öneminden bahsetti, diğer taraftan Kırıkkale´ye yapılacak yatırımların müjdesini verdi. Bakan Fakıbaba, ?Bölgede ilk olan Kırıkkale´nin Hayvan Hastanesini bugün hizmete açıyoruz. Valimiz, Milletvekillerimiz ve diğer yöneticilerimizin Kırıkkale için bizden talepleri olmuştu. Damızlık hayvan yetiştirme merkezi, Bitkiler Tıbbi arınma tesisi, Gezici hayvan bakım aracı, Uygulama araştırma çiftliği, Keskin´de hayvan yetiştirme merkezini yapacağız? dedi.

BİZ HEP BURALARDA OLACAĞIZ

Kırıkkale Üniversitesi mavi salonda yapılan Buzağı Kayıpları Sempozyumunun sonuçlarından azami şekilde yararlanacaklarını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, sadece kendisinin değil, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da 2018 yılını tarım yılı, buzağı ölüm oranını düşürme yılı, mera yılı ilan ettiğini belirtti. Fakıbaba, bundan sonra sahada bakanlığın 26 saha koordinatörü olacağına dikkati çekerek, "Sağlık Bakanlığında olduğu gibi. Bize bilgi akışı çok daha hızlı gelecek. Biz hep buralarda olacağız. Belki hiç davet etmeden Kırıkkale´de olacağım. 26 tane kalkınma ajansının olduğu yerde koordinatörlerimiz olacak, beraber olacağız, beraber üreteceğiz, beraber proje yapacağız. İşbirliğimiz olacak" diye konuştu.

KORUYUCU TOPLUM HEKİMLİĞİ GELİYOR

Buzağı ölüm oranlarının düşürülmesini çok önemsediğinin altını çizen Bakan Fakıbaba, ?500 bin buzağının 250-300 binini kurtarsak, daha hiçbir şey yapmasak bile, 3 sene içerisinde zaten 1 milyon hayvan açığımız var, onu kapatmış oluruz" diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız