Bilinçsiz ilaç sağlığa zarar!

Bilinçsiz ilaç sağlığa zarar!

REÇETESİZ İLAÇ KULLANMAYIN!

Bilinçsiz ilaç sağlığa zarar!

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, iyileşmek için kullanılan bilinçsiz ilaçların insan sağlığına önemli zararlar verdiğini açıkladı. Bilinçsiz ve reçetesiz ilaçların sağlık problemlerini tetiklediği ve bağışıklık sistemini yok ettiğini belirten Boyabatlı, bu konuda vatandaşları bilgilendirmek için önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

AKILLI GENÇLİK AKILLI İLAÇ

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından ?Genç Gönüllüler Sende Gönül Ver? projesi kapsamında Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği koordinatörlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin katılımıyla ?Akılcı Gençlik Akılcı İlaç? etkinliği düzenlendi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, iyileşmek için kullanılan bilinçsiz ilaçların insan sağlığına önemli zararlar verdiğini açıkladı. Boyabatlı açıklamasının devamında, ?Genel Sekreter Boyabatlı yaptığı açıklamada; Hastanemize muayene olmak için gelen hastalarımıza bilindiği üzere bakanlığımızın da üzerinde durduğu Akılcı antibiyotik kullanımı kapsamında hastanemiz yöneticileri tarafından Akılcı gençlik Akılcı İlaç projesi düzenlendi.?

REÇETESİZ İLAÇ KULLANMAYIN

?Bu proje kapsamında, Reçetesiz ve bilinçsiz ilaç kullanımı günümüzde geri dönüşümü olmayan problemlere yol açabilmektedir. Sağlığımızı korumak ve hastalıklardan kurtulmak medikal tedavinin temel amacı iken gereksiz ve reçetesiz ilaç kullanımı sonucu sağlık problemleri, ilaç alerjileri, antibiyotik direnci oluşturabilmektedir belirterek hastalarımızın bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır.? dedi. Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça, reçetesiz ve bilinçsiz ilaç kullanılmasının önlenmesi amacıyla bilgilendirme broşürleri ve Uzman Hekimlerimizce eğitimi verilerek akılcı ilaç kullanımı hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi.

ETKİNLİK ÖNEMLİ

Akça, genç gönüllü arkadaşlar ile bu etkinliğin düzenlenmesi ile Akılcı İlaç ile hastalarımızın gereksiz ve reçetesiz ilaç kullanımını önlemek olduğu kaydetti. Koordinatörler Uzm. Dr. Özlem Yandım ve Müdür Yardımcısı Ali Uluyüz de, hasta memnuniyeti anlayışıyla bu projenin reçetesiz ve gereksiz ilaç kullanmanın birçok problemlere yol açmaması için medikal tedavinin öneminin vurguladı. Koordinatörler daha sonra projeye Desteklerini esirgemeyen Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı ve Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Tekin Akça´ya ve Proje öğrencilerine teşekkür etti. Etkinliğe Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Tekin Akça, Koordinatörler Uzm. Dr. Özlem Yandım ve Müdür Yardımcısı Ali Uluyüz ile proje kapsamında üye öğrenciler katıldı.

HABER: Arzu KAYIR



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!