Bilgili ve kültürlü bir gençlik yetişiyor

Bilgili ve kültürlü bir gençlik yetişiyor

YETKİLİLER ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİLER VERDİLER

Bilgili ve kültürlü bir gençlik yetişiyor

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, gençlerin Türkiye´nin geleceğine ışık tutacağını belirterek, kültürlü ve bilgili gençlerin ülkeye önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

YETKİLİLER ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİLER VERDİLER

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Damla Projesi Ekibini makamında kabul etti. Ziyarette; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adnan Vural ile ülkemizin çeşitli illerinden gelen 20 üniversite öğrencisi hazır bulundu. Damla projesi ekibi, projeleri ve etkinlikleri hakkında bilgiler vererek, kabullerinden dolayı Vali Haktankaçmaz´a teşekkürlerini sundu. Haktankaçmaz, gençlerin ilerleyen zamanlarda Türkiye´nin geleceğine ışık tutacağını belirterek, kültürlü ve bilgili gençlerin ülkeye önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Haktankaçmaz, konuşmasının devamında, ?Ziyaretiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Ülkemizin çok farklı üniversitelerinden, farklı farklı illerinden genç kardeşlerimiz var aranızda. Hepinizde farklı alan ve bölümlerdensiniz. Türkiye´yi tanımak için doğduğunuz şehir, bir de üniversite okuduğunuz şehir, onun dışında kendi ilimizden çıkma imkânımız olmuyor. Belki iş alanına atıldıktan sonra bizim gibi iki yıl bir yerde, üç yıl bir yerde çalışma şartlarını gerektiren durumlar olursa Türkiye´nin farklı yerlerini görebiliyorsunuz.?

KENDİ ÜLKEMİZİ TANIMAK GEREKİYOR

?Onun dışında çok fazla bir yer göremiyorsunuz. İlk önce kendi ülkemizi tanımamız lazım. Türkiye´yi gezdikçe ne kadar kültür zenginliğine sahip olduğunu görüyoruz. Bir yeri tanımak için orayı görmemiz, oradaki insanlarla yaşamamız, onlarla doğrudan temas etmemiz gerekir. Okumakla veya izlemekle olmuyor. Bunu siz yaz tatilini farklı geçirme imkânınız varken, bu programa katılarak, bu konuda istekliliğinizi, konuya verdiğiniz önemi göstermiş oldunuz. Bu genç yaşta bu özveriyi, bu düşünceli tavrı gösterdiğiniz için sizleri kutluyorum? dedi.

ZİYARETLER DEVAM EDECEK

Damla projesi, ülkemizin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören yerli ve yabancı öğrencilerin gönüllülük esasına dayalı olarak bir araya geldiği ve illerde etkinliklere katıldığı bir projedir. Bu proje kapsamında Kırıkkale´ye gelen yerli ve yabancı üniversite öğrencileri 24-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında ilimizde çeşitli etkinlikler ve ziyaretlerde bulunacak.

KIRIKKALE VALİLİĞİ BASIN BÜROSU



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti