Bilgi üreten ve bilgiyi sunan nesil yetişiyor

Bilgi üreten ve bilgiyi sunan nesil yetişiyor

ÜRETİLEN BİLGİ HAYAT BULUYOR

Bilgi üreten ve bilgiyi sunan nesil yetişiyor

KÜ Rektörü Ekrem Yıldız, üniversitelerin bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda gelişim gösteren kurumlar olduğunu bildirdi. Yıldız, KÜ´de bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi hayata dönüştüren kişilerin yetiştiğini söyledi.

MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kırıkkale Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Çocuk Üniversitesi Mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Eğitim ve öğretimde önemli çalışma yaptıklarını belirten Rektör Yıldız, ?Akademik alanda gençlerimize sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra; Kırıkkale´de bulunan ve yarıyıl tatilini iyi değerlendirmek isteyen öğrencilerimize de böyle bir imkân sunmuş olduk. İnşallah daha güzel etkinliklerimiz devam edecektir? dedi.

ANKARA´NIN BANLİYÖSÜ DURUMUNDA

Rektör Yıldız, ?Üniversitemiz, yakınlığı ve ulaşımın kolaylığı açısından Ankara´nın bir tür banliyösü durumundadır Kırıkkale Üniversitesi de, büyük şehrin sorunlarından uzak, ancak bilimsel, kültürel ve sosyal imkânlarına kolayca ulaşılabilecek bir noktadır. Bu nedenle, büyük bir hızla gelişmektedir. Üniversite, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının azlığı bakımından ülkemizdeki tüm üniversiteler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır? ifadesinde bulundu.

ÜRETİLEN BİLGİLER HAYAT BULUYOR

?Nitelikli eğitim ve özgün araştırmalarında kaliteyi sürekli iyileştiren;  bilimsel faaliyetleri ve topluma hizmeti ile ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan seçkin bir üniversite olmaktır. Yüksek nitelikli akademik programları ile sorun çözen, insani değerlere saygılı, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunan bireyler yetiştirmek; bilim ve teknolojiden sanat ve spora kadar uzanan geniş bir yelpazede özgün araştırmalar yapmak; bölgenin ve ülkenin kalkınmasına yönelik gereksinimleri ulusal ve uluslararası düzeyde karşılamaktır? şeklinde konuştu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Kırıkkale Üniversitesinde bir hafta süren programda, çocuklar çeşitli etkinliklerde bulundu. Yarıyıl tatillerini verimli ve farklı bir deneyimle geçirmelerinin hedeflendiği program sonunda mezun olan öğrencilere cübbe giydirilerek diplomaları verildi. Daha sonra Vali Vekili Akbaş, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene, Vali Vekili Osman Akbaş´ın yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti