Bildik, vatandaşlarla yağmur duasına çıktı

Bildik, vatandaşlarla yağmur duasına çıktı

"İNŞALLAH BEREKETLİ OLUR"

Bildik, vatandaşlarla yağmur duasına çıktı

Sulakyurt´ta Hıdırellez etkinlikleri kapsamında ilçe halkı hem Hıdırellez´i kutladı hem de yağmur duasına çıktı. Her yıl Hıdırellez´de mevlit okutup yemek veren Sulakyurt halkı, bu yıl yağmur duası da yapmaya karar verdi.

YAĞMUR DUASINA EŞLİK ETTİLER

Günün erken saatlerinde toplanan vatandaşlar, camide okuduğu mevlidi dinledi. Mevlitten sonra topluca namaz kılan vatandaşlar, hep birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından vatandaşlar, imamın okuduğu yağmur duasına eşlik etti. Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel hale getirilen bu etkinliğin, insanların birlik, beraberlik ve kaynaşmasını sağlaması adına devam etmesini istediğini söyledi.

İNŞALLAH BEREKETLİ OLUR

İlçe halkının geçmiş yıllarda Hıdırellez´de mevlit okutarak, baharın gelmesini, birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutladığını ifade eden Bildik, "Bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle insanlarımız yağmur duası da yaptılar. İnşallah bereketli olur. Yüce Allah´tan rahmet diliyor, birlik ve beraberliğinizi bozmasın diyorum" diye konuştu. Bildik, Hıdırellez yemeğini bu yıl vatandaşlarla yaptıkları istişare ile yağmur duasına dönüştürdüklerini kaydetti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı