Biçerdöver Operatörleri Yetişiyor

Biçerdöver Operatörleri Yetişiyor

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, Kırıkkale ve çevresinin hububat tarımında büyük paya sahip olması ve yöre üreticilerinin geçim kaynağının tarım olması nedeniyle hasadın tamamına yakınının biçerdöverlerle yapıldığı söyledi. Bu nedenle de

18 ÇİFTÇİ OPERATÖR OLDU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü?nden yapılan açıklama da, Kırıkkale?de hububat hasadının tamamına yakın kısmı biçerdöverlerle yapıldığı bildirildi. Biçerdöverlerle hasatta üzerinde durulması gereken en önemli husus dane ve sap kayıpları olduğu belirtildi. Hasadın daha verimli olması için Biçerdöver Operatörlerinin eğitimli olması gerektiğini bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, ?Bu nedenle Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce, İlimize bağlı Delice İlçe Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa, 15 Şubat-06 Mart 2012 1.Dönem ve 08-28 Mart 2012 2.Dönem olmak üzere Biçerdöver kullanıcılarına yönelik; açılan kursta başarı gösteren 18 çiftçimiz "Biçerdöver Operatörü" olmaya hak kazanmıştır.? dedi.

 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Şener ?Kursa katılan ve kursta emeği geçen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erhan Delice ve Kurs Öğretmeni Mustafa Hasgül`e ve Tüm emeği geçen kişilere teşekkür ederim. Kursa katılım sağlayan 18 kişi, yazılı, sözlü ve uygulama sınavlarını başarı ile tamamlayarak "Biçerdöver Operatörü Belgesi" almaya hak kazanmışlardır. Delice Müdürümüz Erhan Delice`de İlçemizde ilk defa açılan bu kursta emeği geçen herkese teşekkür eder, kursiyerleri de katılımlarından ve basanlarından dolayı tebrik ederim. İlçe Müdürlüğümüze müracaat eden diğer 30 kişi için de en uygun zamanda tekrar kurs düzenlemeyi istiyoruz" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ