Bıçaklar kurban için bileniyor

Bıçaklar kurban için bileniyor

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşlar bıçakları bilemeye başladı. Bıçak bileyenler yoğun mesaiye girdiler. Bıçakların bilenmeye başlanmasıyla ustaların yüzü de gülmeye başladı.

300 BIÇAK BİLİYOR

Zafer Caddesi Baştaş İş Han?ında bıçak bileme işi ile uğraşan Ali Osman Kılıç, bıçak bileyleme işini 43 senedir yaptığını söyledi.  Kurban Bayramı`ndan yaklaşık iki hafta önce yoğunluğun başladığını açıklayan Kılıç, yoğunluğun arttığı zamanlarda günde yaklaşık 300-400 bıçak bilediklerini söyledi.

TECRÜBE İŞİ

Bıçak bilemek tecrübe işi olduğunu ifade eden Kılıç, ?Bizim için pek kazalar olmuyor. Ancak bazı vatandaşlar işi bilmedikleri için bıçakları çok bilediniz diye şikâyette bulunuyor. Kurbanda `Acemi Kasap` diye tabir edilen vatandaşlar, bıçaklar keskin olduğu için elini kolunu yaralayabiliyor. Bıçak bilemenin yanında vatandaş, işlevini yitirmiş bıçakları bırakarak yeni bıçak da satın alıyor. Bıçak fiyatları 7 ila 50 lira arasında değişiyor. Bazı vatandaşlar ise ucuz, kullanımı kolay bileme makineleri satın alıyor. Bileme işini kendileri yapıyor.? dedi.

İYİ BIÇAKLAR KURBANI RAHAT KESER

Bıçak bilemenin çok önemli olduğunu da belirten Kılıç, iyi bilenmiş bir bıçakla kurbanın daha rahat kesileceğini söyledi. Bıçak ustası Kılıç, vatandaşı Çin malı bıçakları kullanmamaları için uyararak, bu konuda ciddi sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekerek, "Bıçaklar kurban kesimde en önemli araçtır. Alınırken ve kullanılırken dikkat edilmelidir. Sokakta bıçak bileyen insanlara rağbet etmeyin.? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü