Bi´ liran var mı?

Bi´ liran var mı?

YEŞİLAY BAĞIMLILIĞA DEĞİL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

YEŞİLAY BAĞIMLILIĞA DEĞİL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Bi´ liran var mı?

Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler, Yeşilay´ın Türkiye genelinde başlattığı "Bi´ liran var mı?" isimli kampanya hakkında bilgi verdi.

TOPLUM ZARARLIDAN KORUNMALI

İşler, yaptığı açıklamada Yeşilay´ın, toplumu ve gençliği bağımlılıklardan korumak amacıyla önleme, koruma, bilgilendirme ve rehabilitasyon çalışması ile bir halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yapan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

BİLİMSEL METOTLAR KULLANILIYOR

Asırlık deneyimi ile bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknolojinin kötüye kullanımı üzerine mücadele eden Yeşilay´ın, bağımlılıklar dokunmadan önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon saydığını ifade etti.

PARA İSTEYENİ GERİ ÇEVİRMEK

İşler şunları söyledi: "Dışarıda sizden para isteyen bir kişiyi geri çevirmemek, belki de farkında olmadan o kişinin bağımlılık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştırıyor. Yeşilay da bu şekilde amacına ulaşmayan paraları hatırlatmak ve paralarını daha değerli bir amaç uğruna kullanmalarını sağlamak amacıyla duyarlı tüm vatandaşlarımıza ´Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun´ diyoruz. Sokaklarda madde bağımlılarına verilen her lirayla farkında olmadan, onların madde alımını kolaylaştırıyoruz. Yeşilay, bu şekilde amacına ulaşmayan paraların, kampanya sayesinde daha değerli bir amaç uğruna kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Bağışçılar "biliranvarmi.com" sitesi üzerinden istedikleri miktarda kolayca bağış yapabiliyor. Bunun yanı sıra 1 lira ya da YEŞİLAY yazıp 2423´e gönderilen SMS´lerle, bağışçılar Yeşilay´a 1 lira destekte bulunabiliyor."

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ