Beyaz önlük giyip yemin ettiler

Beyaz önlük giyip yemin ettiler

14 MART TIP BAYRAMI KÜ´DE DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

14 MART TIP BAYRAMI KÜ´DE DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

Beyaz önlük giyip yemin ettiler

14 Mart Tıp Bayramı KÜ´de beyaz önlük giyme ve yemin töreni ile kutlandı. Mavi Salondaki etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

ÜNİFORMA GİYMELERİ YASAKLANDI

Programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Dilek Keskin, Ülkemizdeki tıp eğitiminin tarihçesini, Tıbbiyeli Hikmet başta olmak üzere Tıbbiye öğrencilerinin Milli Mücadele´ye katkılarını anlattı. Prof. Dr. Keskin, ?1918´de İstanbul´un işgalinden sonra Tıp Fakültesi de işgal ediliyor. Bu esnada öğrencilerden üniforma giymeleri yasaklanıyor. Bu durum İngilizleri dünya basınında zor durumda bırakınca İngilizler geri adam atmak zorunda kalıyor ve öğrenciler tekrar üniformalarını giymeye hak kazanıyor. Bundan sonra öğrenciler 3. Sınıf öğrencisi Tıbbiyeli Hikmet´in önderliğinde bir plan yapıyor.?

14 MART KUTLANIYOR

?İşgal altındaki okulun dekanıyla beraber ?92 yıldır biz 14 Mart´ı tıp bayramı olarak kutluyoruz. Biz bilimsel bir program yapmak istiyoruz´ diyerek İngilizleri ikna ediyorlar. Öğrenciler üniformalarının içine sakladıkları Türk Bayrağını toplantı sonrası çıkararak büyük bir gösteri yapıyorlar. Bu gösteri çok ses getiriyor. Bu arada Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşı Yusuf iki saat kulesinin arasında çok büyük bir Türk Bayrağı asarak İstanbul´un çoğu yerinden bunun görünmesini sağlıyorlar. Aslında bu ülkemizin işgali sonrasında yapılan ilk sivil direniş. Bu direnişin tıbbiyeliler tarafından yapılmış olması oldukça önemli. Böylece Hikmet Bey 14 Mart Tıp Bayramının onurlu adı olarak tarihe geçiyor. Bu vesile ile Tıbbiyeli Hikmet´i, arkadaşlarını ve bizleri yetiştiren hocalarımızı saygıyla anıyorum? dedi.

HAYAT KUTSALDIR BİZ DE BU KUTSALA HİZMET ETTİĞİMİZ İÇİN DEĞERLİYİZ

Doktorların meslek hayatlarında büyük sıkıntılarla karşılaşsa da özeleştiri yapmaları gerektiğini de belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler, ?Biz bu günde hem sıkıntılarımızı dile getirmek hem de bazı yerlerde çuvaldızı kendimize batırmak durumundayız. Hekime şiddet son yıllarda yoğun olarak yaşadığımız sıkıntılardan. Daha öncesinde hastaların hekimlere ulaşma şansı yoktu ki dövsün, bıçaklasın, yaralasın. Bizler toplumdan uzaklaştığımız için onların dertlerini sıkıntılarını bilemedik. Tıp ve sağlık hizmeti insan olduğu sürece olacaktır. Sorunların olması kaçınılmaz. Bu durumda sorunları yalnızca başkalarında aramak bize yakışmaz.?

HASTALARLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ

?Yitirildiğinde telafisi mümkün olmayan biricik ve en önemli şeyini size emanet etmiş olan hastayla karşı karşıyasınız. Zor gününde geldiğini ve hayatını size emanet ettiğini unutmamamız gerekiyor. Tıp alanında da teknoloji nedeniyle oldukça hızlı bir ilerleme oluyor. Bunlar bize çok büyük avantajlar sağlıyor. Ancak hasta bir takım laboratuvar ve görüntüleme sonuçlarından ibaret olan bir havuz değildir. Bu insanın sizinle konuşmaya derdini anlatmaya ihtiyacı var. Muayene sonunda tam tanıya varamamış olsanız da hastaya kısa da olsa bilgi verin. Bunlar en azından hastanızın size güvenmesini sağlayacaktır. Saygı değer meslektaşlarım hayat kutsaldır bizde bu kutsala hizmet ettiğimiz için değerliyiz? şeklinde konuştu.

MESLEĞİNİZ EN KUTSAL MESLEKLERİN BAŞINDA GELİYOR

Programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, ?14 Mart tıp bayramınızı Üniversitemiz adına ben de tebrik ediyorum. Mesleğinizde, öğrencilik hayatında başarılı ve sağlıklı yıllar dilerim. Tıp öğrenciliği diğer branşlara nazaran epeyce zor. İcrası sırasında zorlukları olan kutsal bir meslektir. Hasta yakınları anne babalarını, evlatlarını, kardeşlerini bize emanet ediyor. Biz onlara empatiyle yaklaşan bir tutum içinde olmalıyız. Bu mesleğin bütün zorluklarına rağmen en kutsal mesleklerin başında geldiği inancını taşıyorum. Bugün 14 Mart Tıp Bayramı dışında aynı zaman da sevgili 1. sınıf öğrencilerimizin de hekim önlüklerini beyaz önlükleri giyeceği bir gün. Onlar içinde aileleri için de heyecanlı bir gün. Allah sizlere yardım etsin.?

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde yeterli sayıda personel olmadığını belirten Yıldız, ?Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Her ay 10-15 kadar kişiyi görevlendirerek bize yardımcı oluyor ama bu derdimize deva değil. Hasta var ama biz eleman eksikliği sebebiyle bu hizmeti veremiyoruz. İnşallah bu sorunların üstesinden devletin yardımı ile geliriz. Şöyle bir sevindirici haber vereyim. Geçtiğimiz haftalarda maliye bakanlığı bize çoğu sağlık personeli olmak üzere ilave personel vereceklerini belirtti? dedi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından sınıflarını birinci olarak tamamlayan Tıp Fakültesi öğrencileri Tahir Öztürk´e, Damla Balaban´a, Sevgi Karayel´e, Şerife Çobankaya´ya, Zülal İncebalık´a ve Tunahan Ayaz´a Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler, Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, Prof. Dr. Dilek Keskin, Prof. Dr. Figen Coşkun ve Prof. Dr. Ayşe Anıl Karabulut ve Yrd. Doç. Dr. Mikail İnal tarafından hediyeleri takdim edildi. Hediye takdiminin ardından Prof. Dr. Figen Coşkun birinci sınıfı birincilikle tamamlayan öğrencisi Tahir Öztürk´e beyaz önlük giydirdi. Program, beyaz önlüklerini giyen öğrencilere Prof. Dr. Figen Coşkun´un yemin ettirmesiyle sona erdi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ