Besicilerin sorunları çözülüyor

Besicilerin sorunları çözülüyor

Bahşili ve Yahşihan'da Hayvan Yetiştiriciliği Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” nin ikinci ayağı olan Hayvan Yetiştiriciliği Çalıştayının ilki Bahşili

ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİBİZ
Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale’de önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip olduğunu, bu potansiyelin daha verimli kullanılması ve yetiştiricilerimize daha fazla kazanç sağlaması için İl Müdürlüğü olarak değişik kaynaklardan projeler uygulamakta olduklarını söyledi. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu projeyle Müdürlük bünyesinde bulunan veteriner hekimlere hayvan yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları konularında bir haftalık bir eğitim verildikten sonra şimdi de her ilçede çalıştaylar yapacaklarını belirten Kırbaş, bu toplantılarda da yetiştiricilerle hayvancılık konusunda yaşanılan sorunların konuşulacağını ve çözüm önerileri anlatılacağını belirtti.

YAHŞİHAN’DA DA TOPLANTI YAPILDI
Çalıştayın ikincisi Yahşihan ilçemizde yapıldı. Buradaki toplantıya, İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, İlçe Müdürü Mustafa Demir, teknik elemanlar, Muhtarlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı. Toplantılarda Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı; yetiştiricilere hayvan bakım ve besleme konularında bilgiler aktardı. Bu manada büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ekonomik bir beslenmenin nasıl yapılabileceğini, et ve süt hayvancılığı beslemesi, buzağıların bakım ve beslemesi, meraların hayvan beslemedeki önemi konularında yetiştiricilere bilgilendirme yaptı.

HAYVANLARIN HASTALIKLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantılarda daha sonra söz alan Doç. Dr. Nuri Altuğ da hayvanlarda görülen iç hastalıklar konusunda bilgiler verdi. Bu hastalıkların sebeplerini ve alınabilecek tedbirler hakkında yetiştiricilere bilgiler aktardı. Toplantıya Bahşili Kaymakamı Harun Reşit Polat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, İlçe Müdürü Ahmet Tugay, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yusuf Bostancı, Damızlık Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi, Teknik elemanlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ