Bereket Yağdı

Bereket Yağdı

BÖYLE GİDERSE SU SIKINTISI ÇEKMEYECEĞİZ

Bereket Yağdı

Son günlerde yağan yağmur ve karla birlikte Kırıkkale´de bereket kendini gösterdi. Yağışlarla birlikte çiftçinin yüzü güldü. Yağışlar bu şekilde devam ederse, yazın kuraklık beklentisi oluşmayacağı söyleniyor. Kırıkkale´de etkili olan yağmur ve kar yağışı derelerden akan suları artırırken, Kapulukaya barajı ile bölgede bulunan Ceritmüminli, Hasandede, Sulakyurt ve Ahılı göletlerini doldurdu.

YÜZLER GÜLDÜ

Yetkililer, göletleri gezerek eriyen yağmur ve kar sularının doluluk oranına ulaşıp ulaşmadığını kontrol etti. Bu yıl kış mevsiminin ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de oldukça şiddetli geçmeye devam ettiğini söyleyen yetkililer,  "Eriyen kar ve yağmur sularının göletlere dökülmesini görmek yüzümüzü güldürdü. Son günlerde yağan yağmur çoktu ama kar azdı. Ama istediğimiz seviyeye geldi. Bu yağmur, hem çiftçimizin hem de Kırıkkale insanının yüzünü güldürdü. Şu anda yağmurlar yağmaya devam ediyor? dediler.

BÖYLE GİDERSE SU SIKINTISI ÇEKMEYECEĞİZ

Yetkililer, ?İnşallah birkaç gün içerisinde göletlerimiz dolacak. Baraj ve göletleri tarım ve içme suyu olarak kullanıyoruz. Arıtmamız gayet sağlıklı. Baraj ve göletlerimiz kısa sürede de dolduktan sonra bu sene yazın, ilimizde önceki yıllarda olduğu gibi su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu yıl Nisan yağmurlarıyla birlikte suyu savaklardan akıtmaya başlayacağız. Sulakyurt barajımız oldukça büyük ve dolmaya da başladı. Bunu bereket olarak görüyoruz. Bu yıl su sıkıntısı çekmeyeceğiz." dediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü