Berbere Kuaföre Zam

Berbere Kuaföre Zam

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Sebahattin Aksoy, berber ve bayan kuaförler fiyatlarında yeni yapılandırma yapıldığını bildirdi. 4 yıldır zam yapmadıklarını hatırlatan Aksoy, Kuaföre gelen müşterilerin saç bakımının ardından fatura alması gerektiğini

ZAMLI FİYAT KARARI ALDIK

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Sebahattin Aksoy, Kırıkkale?de bulunan berber ve kuaförlerin 4 yıldır aynı fiyatla vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi. Kırıkkale?de bulunan kuaförlerin baskısı üzerine fiyatların zamlandığını söyleyen Aksoy, zamların 4 yılda yapıldığını belirtti. Aksoy yaptığı açıklamada, ?4 senedir bayan kuaförleri ve erkek berberlerinde fiyatlar aynıydı. Kuaförlerin de bu konuda sıkıntıları vardı ve bu sıkıntıları bizlere iletti. Bizde bunu değerlendirdik ve belediye encümeni onayı ile zamlı fiyat kararı aldık. Kuaförlerimizin giderleri doğrultusunda yaptığımız bu zam giderlere endeksli bir zam olarak göze çarpıyor? dedi.

 

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Kuaförlerin yapılan fiyat listesine mutlaka uyması gerektiğini söyleyen Aksoy, fiyat listesine uymayan kuaförlere cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Kuaförlerin listeye uyması önemlidir. Berberlerimiz ve kuaförlerimiz her yaptığı işe fatura vermelidir. Müşterilerimiz bazı konularda bizlere şikayette bulunuyor. Bu şikayetin resmi olması için yapılan işin faturası gerekmektedir. Bunu için hem kuaförler hem de müşteriler bu konuda dikkatli olmalıdır. Fatura kesmeyen bir işyerine 181, fatura almayan müşyteriye ise 59 TL cezai işlem uygulanmaktadır. Bu bilinç ile herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır? diye konuştu.

 

BAYAN KUAFÖRLERİ LİSTESİ

Bayan kuaförleri için yeniden belirlenen fiyat listesi ise şu şekilde, ? Saç kesimi 20 TL, çocuk saç kesimi 10 TL, fön 10 TL, topuz 35 TL, saç boyama kısa 40 TL, saç boyama uzun 65 TL, röfle kısa 75 TL, röfle uzun 125 TL, gelinbaşı 250 TL, makyaj 60 TL, kaş alma 12 TL, manikür 50 TL, pedikür 100 TL, perma kısa saç için 100 TL, perma uzun saç 150 TL, maşa 50 TL, kırık fön 15 TL, saç bakımı ise 40 TL.

 

ERKEK BERBERLERİ LİSTESİ

Erkek berberleri için fiyat listesi ise, ?Saç sakal 18 TL, saç kesimi, 13 TL, sakal traşı 6.50 TL, yıkama 7 TL, damat traşı 75 TL, saç boyama 75 TL, çocuk saç kesim 8 TL olarak belirlendi. Güzellik salonlarında ise bayanlar için fiyatlar şu şekilde, ?Cilt bakımı 80 TL, ipek kirpik 25 TL, protez tırnak ( komple ) 300 TL, ağda 60 TL olarak belirlendi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ