Berber ve Kuaförlere Zabıta Denetimi

Berber ve Kuaförlere Zabıta Denetimi

DENETİM HEMEN BAŞLADI...

Berber ve Kuaförlere Zabıta Denetimi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’ta kapılarını kapatan ilimizdeki berber ve kuaförler 11 Mayıs itibariyle tekrar kapılarını vatandaşlara açtı. Yeniden açılısın ardından kontrolleri sıklaştıran zabıta ekipleri, berber ve kuaför salonlarında alınması gereken kurallara uyulup uyulmadığını denetleyerek uyarılarda bulundu.

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, 21 Mart’ta kapatılan 11 Mayıs itibariyle yeniden açılan berber ve kuaför salonlarında denetlemelerini gerçekleştirdiler. Zabıta ekipleri, işletme sahiplerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdiler.

Verilen bilgilere göre, saat 09.00-21.00 arasında faaliyet yürütecek olan berber ve kuaförler, müşterilerine randevu sistemiyle hizmet sunacaklar. Aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek olan berber ve kuaförlerde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilecek. İş yerinde çalışanlar maske kullanacak.

Müşteriler ise işlem süresince maske kullanacak, ancak yapılacak işlemin özelliğine göre maskeyi çıkarabilecek. Her işlem sonrasında bu temizlik işleminin tekrarlanması sağlanacak. Saç kesimi, yıkama, boyama vb. hizmetler esnasında kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacak ya da her müşteri için ayrı malzeme olması (kişiye özel havlu, önlük vb.) sağlanacak.

Hizmet alan müşteri için kullanılan malzemeler gerekli sterilizasyon sağlanmadan kesinlikle başka müşteride kullanılmayacak. İsterlerse kendi kişisel havlu, tarak vb. malzemelerini yanlarında getirebilecekleri hususu randevu aşamasında müşterilere bildirilecek. Berberlerde jilet ya da usturayla sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak sakal tıraşı, makineyle kısaltılma şeklinde yapılabilecek.

Zabıt Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde berber ve kuaför esnafının genel itibariyle kurallara uydukları görülürken, vatandaşlar da yapılan uygulamalardan memnuniyetlerini dile getirdiler. 11 Mayıs öncesi tüm berber ve kuaför salonları Kırıkkale Belediyesi tarafından dezenfekte edilmiş ve toplam 2 bin adet siperlik maske ve tıbbi maske dağıtımı gerçekleştirilmişti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ