Benim şahsi düşüncem

Benim şahsi düşüncem

AV. MEHMET YILMAZER DAHA ÖNCEKİ YAPTIĞI DEĞERLENDİRME HAKKINDA YAPILAN ELEŞTİRİYE CEVAP VERDİ

AV. MEHMET YILMAZER DAHA ÖNCEKİ YAPTIĞI DEĞERLENDİRME HAKKINDA YAPILAN ELEŞTİRİYE CEVAP VERDİ

Benim şahsi düşüncem

Avukat Mehmet Yılmazer geçtiğimiz gün KOSGEB´in faizsiz kredi dağıtımı ile ilgili yaptığı değerlendirmenin yanlış anlaşıldığını söyledi. Yılmazer ?Bir bildiğim yok, yaptığım açıklamalar sadece şahsi düşüncem? dedi.

BENİM YAPTIĞIM SADECE UYARI

Avukat Mehmet Yılmazer, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık tarafından KOSGEB hakkında kendine yönelik yaptığı açıklama hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yılmazer, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ?30.12.2016 tarihinde verdiğim basın beyanatında KOSGEB´in esnafımıza vereceği 50 bin TL tutarındaki faizsiz kredilerde yaşanan sıkıntılardan FETÖ kokusu aldığımı ifade etmiş ve Türkiye´deki ve Kırıkkale´deki bürokratlarımız ve bankalarımız dâhil Hükümetimizin bu çok olumlu çalışmasını sabote etme amacı ve basiretsizliğinde olan herkesi aklı başında davranmaya davet etmiş, bu yaşananları not ettiğimiz uyarısında bulunmuştum.?

KIRIKKALE İÇİN ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ

?Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Sayın Yücel Kızık gazetenize verdiği beyanat ile FETÖ´cüleri açıklamamı istemişlerdir. Öncelikle şunu ifade etmek isterim; FETÖ konusunda gösterdikleri duyarlı davranış ve sergiledikleri hızlı refleks için CHP Kırıkkale İl Teşkilatı´na ve Kırıkkale´mize yapıcı katkılarda bulunma çabasını yakından takip ettiğim CHP İl Başkanı Ahmet Önal´a ve hassaten CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık´a teşekkür ederim.?

FETÖ´CÜ KOKUSU ALDIĞIMI SÖYLEDİM

?İlgili beyanatımda ?FETÖ kokusu alıyorum? demiştim. TDK ( Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kokusunu almak? şu biçimde tanımlanmıştır; bir nesnenin kokusunu algılamak değişmeceli gizli tutulan bir şeyi sezmek. Türkiye genelinde ve Kırıkkale özelinde yaşananları anlamak için yakın zamanda KOSGEB konusunda yaşananları hatırlamamız gerekir.?

FİNANSMANINI YAPMIŞTIR

?KOSGEB´deki FETÖcü yapılanma ile ilgili düzenlenen ve kabul edilen iddianamede ?FETÖ üyesi olmak, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak? suçlamaları yer almış ve KOSGEB eski Başkanı Mustafa Kaplan´ın 2008´de başkan olmasından sonra FETÖ´nün KOSGEB´i hızlı bir şekilde ele geçirmeye başladığı kaydedilerek, daha sonra hızla il müdürleri değiştirilerek, KOSGEB kredilerinden FETÖ ile irtibatlı olan şirketlerin maksimum derecede faydalanması sağlanmıştır. Destek alan şirketler aracılığıyla da örgüt kendi finansmanını yapmıştır. ?

GÖZLER ÖNÜNE SERİLMİŞTİR

?Mustafa Kaplan başkan olduktan sonra şüpheli Ali Kadir U´nun Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, şüpheli İhsan Ö´nün ise KOBİ Finansman Daire Başkanlığı görevlerine getirildiği ifade edilmiştir. KOSGEB´de FETÖ´ye ciddi darbe vurulmasına rağmen geçen Aralık ayında ?2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği? programı kapsamında kredi verilecek şirketlerin incelemeye alınması ile FETÖ´nün ihanete devam ettiği şüphesi bir kez daha adeta gözler önüne serilmiştir.?

SALDIRI GİRİŞİMLERİ UYGULANIYOR

?Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı´nın (KOSGEB) işletme başına 1.5 milyon liraya kadar kredi faiz desteğinden yararlanmak isteyen 620 şirket Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasına takılmış ve şirketler incelemeye tabi tutularak FETÖ´nün buradan da yaklaşık 1 milyar lirayı kendi kasasına doldurması engellenmiştir. Kısacası bunlardan anlaşılan FETÖ´nün bürokrasideki uyuyan hücreleri ile ekonomimize saldırı girişimlerini sürdürmeye çalıştığı kanaatindeyim.?

İNCELEMEMİZ GEREKTİRMEKTEDİR

?KOSGEB´in 50 bin TL faizsiz kredisinde yaşananlar da AK Parti´nin hassasiyetine ve genel uygulamalarına uygunluk göstermemektedir. AK Parti hükümeti çok yapıcı bir çaba ile esnafımızı rahatlatmak istemişken bunun adeta sabote ediliyormuş görüntüsü elbette bizler de şüphe oluşturmalı ve konuyu yakından incelememiz gerektirmektedir. Daha önce sorduğum sorular halen cevap beklemektedir. Bu sorulara cevap verecekler ise konunun ilgilileri ve sayın yetkililerdir.?

KONUYA CİDDİYETLE EĞİLMELİYİZ

?Benim sorularıma ek olarak CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık da kritik önemde sorular sormuştur. Bunun yanı sıra şunu da ifade etmek isterim ki; artık Türkiye´de geleneksel siyaset dönemi bitmiştir. Türkiye çok hassas ve çok kritik günlerden geçmektedir. Bu noktada ve hassaten esnafımızın yaşadığı sıkıntılarda sahici çözümler üretmeli ve konuya ciddiyetle eğilmeliyiz. Esnafımıza karşı duyarlı olmak artık Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi üzerinde yürüyerek ?esnaf ziyareti´ şeklinde olamaz.?

KREDİYE İHTİYACI OLAN ÇOK ESNAF VAR

?Bakınız Kırıkkale´de 50 bin TL kredi için yaklaşık 1500 esnaf müracaat etmiştir. Şuna emin olun ki bu krediye ihtiyacı olan esnaf sayımız çok daha fazladır. O halde Kırıkkale´deki bütün siyasi partilerimize ve siyaset insanlarına düşen öncelikle kredi müracaatında bulunan 1500 esnafımızı toplamak ve onların sıkıntılarını dinlemektir. Hızlı biçimde esnaf örgütleri ile bir araya gelmektir. Sürekli sözünü ettiğimiz birlik ve beraberlik ancak bu şekildeki samimi ve sonuç odaklı girişimlerle sağlanabilir.?



Abidin Emmi
5.01.2017 11:05:33
rahmetlık Murat abinin oğlu sen ne diyon eyle sen öyle diyon amma partinin Kırıkkale yöneticileri bak Türkiye altıncısı olmuş maşşallah maşşallah

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız