Benim de dikili bir ağacım var

Benim de dikili bir ağacım var

BİN BEŞ YÜZ AĞAÇ DİKİLDİ

Benim de dikili bir ağacım var

Hüseyinbeyobası Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ?Benim de dikili bir ağacım var? kampanyasının ikincisini köyde düzenledi. Dernek Başkanı Gazi Saydam, artık köy mezarlığının yemyeşil olacağını, yakınlarının mezarını ziyaret etmek için geldiklerinde herkesin kendi ağacından faydalanacağını söyledi

BİN BEŞ YÜZ AĞAÇ DİKİLDİ

Ankara Orman İl Müdürlüğünden temin ettikleri, 800´ü çam olmak üzere toplam bin 500 ağacı köy mezarlığında toprakla buluşturduklarını belirten Hüseyinbeyobası Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Saydam, uzunca bir süredir planlamasını yaptıkları faaliyete Türkiye´nin birçok farklı şehrinde yaşayan yüz elliye yakın Hüseyinbeyobalının katıldığını ifade etti. Saydam, ?Benim de dikili bir ağacım var? kampanyası sayesinde geçtiğimiz yıl diktikleri bin 500 ağaca ek olarak bu yıl da bin 500 ağaç daha dikerek yeşil bir köye kavuşacaklarının altını çizdi.

GAYRİMÜSLİM MEZARLIKLARINA GIPTAYLA BAKIYORUZ

Ülkemizin yeşil alan açısından çok da iç açıcı bir durumda olmadığını kaydeden Saydam, ?Bölgemiz ?Boz Toprak´ namıyla ünlenmiştir. Ama toprağımızın boz olarak kalması bir kader değildir. Bu boz toprağı yemyeşil bir doğaya dönüştürmek elbette bizim elimizde. Bu konuda şahsıma ve derneğimize katkılarını esirgemeyen çok değerli hemşerilerime, köylülerime teşekkür ederim. Öte yandan, filmlerde imrenerek izlediğimiz gayrimüslim mezarlıkları kendi kendine o hale gelmedi. Aslında biz Müslümanlar mezarlıklarımızın yeşillendirilmesi ve bakımı konusunda çok daha fazla hassas davranmalıyız. Bu amaçla, bu yıl bin 500 ağacı daha toprakla buluştururken köy mezarlığımızı tercih ettik. Hafta sonunu bizlere ayırarak köyümüze gelen ve bu faaliyetimize katılan tüm hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunarım? dedi.



ilhat
2.12.2015 21:56:25
hayırlı olsun. fidanların bkımını yapmak önemli olan. inşaallah kurumazlar.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü