Beni Bu Meydanlardan Alamayacaksınız

Beni Bu Meydanlardan Alamayacaksınız

ERDOĞAN KIRIKKALE`DEN SESLENDİ

Beni Bu Meydanlardan Alamayacaksınız

Nur Camii ve 71 yatırımın açılışı için Kırıkkale'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nur Camii açılışının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreni öncesi halka seslendi. Kırıkkale'nin vatanı ve milleti bölmeye çalışanlara karşı mücadele edenlerin hep önünde yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale'nin 2023 hedefleri konusunda da en ön saflarda yer alacağına inandığını belirtti. Erdoğan ayrıca, kendisini YSK'ya şikâyet eden muhalefet partilerine, Kırıkkale'den Beni bu meydandan alamayacaksınız” diye seslendi.

BELEDİYE VE VALİLİK ZİYARETLERİ BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ

İlk olarak Kırıkkale Belediyesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam eşlik etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım da açılış törenlerine katıldı. Erdoğan'ın Belediye ve Valilik ziyaretleri basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Erdoğan Nur Camii açılışına yaklaşık 1 saat geç geldi. Erdoğan'ın Nur Camii'ne gelişinin ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, Nur Camii hakkında mimari ve teknik bilgileri içeren bir konuşma yaptı.  Gerek'in ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay da, Nur Camii'nin gençlik yıllarında önemli bir yere sahip olduğunu, yeni Nur Camii'nin de tüm Türkiye açısından önemli bir esere sahip olduğunu söyledi.

HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

Daha sonra büyük sevgi gösterileri ile kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nur Camii'nin büyük bir eser olduğunu ifade etti. Erdoğan bu eserlerin geçmişten günümüze sembol olarak kabul edildiğini ifade ederek, Bunlarla geçmişten bugün nasıl geldiysek geleceğe bu muhteşem eserlerle yürüyoruz. Bunlar manevi gücümüz. Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin hep birlikte Türkiye oluşumuzun simgeleri. Hamdolsun demek ki azmettikten sonra her şey oluyor. Bakınız bu meydan inşallah Kırıkkale Nur Cami ile çok daha farklı bir şekilde nurlanacak. Burada kalpler bütünleşecek. Burada ayrılık olmaz. Burada tek millet olur. Tek millet içerisinde Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Boşnağı vardır. Tüm bunlarla tek millet. İkincisi tek bayrak. Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve şehidimizin sembolü ay yıldızdır. Ve biz ne dedik tek vatan dedik. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Onun için Rabiamız var. Bununla geleceğe inşallah hep birlikte yürüyeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” diye konuştu.

YÜREĞİNİ ZİFT KAPLAYANLARIN DİLİNDEN BAL AKMAZ

Bir şey için hayal etmek gerek. Hayali de hayata geçirmek takiple olur” diyerek konuşmasına devam eden Erdoğan şunları söyledi: Bu takibi yapmazsanız. Bu eserler meydana kolay gelemez. Bu eserlerden rahatsız olanlar var. Bunlar ilk insandan bugüne hep oldu, kıyamete denk olacaktır. Mevlana ne diyor, tekstinin içerisinde ne varsa dışına o sızar. Kalpte, dilde, gözde elde ayakta bedende ne kalpte ne varsa o vardır. Yüreğini zift kaplayanın dilinden bal akmaz. Bal bal demekle ağız tatlanmaz.

KIRIKKALELİLERİN GÖNLÜNÜ NURLANDIRSIN

Arnavutluk'ta idik. Tiran'ın tam ortasında merkezinde en hareketli yerinde 130 yıl önce bir namazgâh vardı. Şimdi o namazgâhın yerine biz adeta bu eser gibi bir eseri inşa ediyoruz. Kapalı alanında 5 bin kişi alabilecek bir cami. Temelini attık. İnşallah orada mimarıyla da müteahhidiyle anlaştık. İki yıl sonra Cuma namazını kılmak üzere buraya geleceğiz. O şekilde anlaştık. Bitmedi. Asırlar önce ecdadımız Fatih'in bu kaleye yaptırdığı mescit yıkılmış. Onuda TİKA yaptı. 9 kilometre dağı yaklaşık 7-7 bin 500 kişi yürüyerek çıktı. Rabbime hamd ettim. Bu insanlar yıllarca komünist rejimin tahakkümü altında kalmış. Ama mescidin açılışına nasıl geliyorlar. Oradaki İHL'li kızlarımız bizi ilahilerle güçlendirdi. Bir tanesi de Arif Nihat Asya'nın o güzel şiirini okudu. O topraklarda simdi bunlar yeşeriyor. Duygulu bir Arnavutluk seyahatini bu şekilde yaşadık. Geleceğimiz inşallah oralarda farklı olacak. Oralar Evladı Fatihan diyarı. Bizim üzerimizde hakları var. Oraları kendi haline bırakmayız. Bu gece idrak edeceğimiz miraç kandilinin barış huzur ve kardeşlik iklimine vesile olsun. Bu cami Kırıkkalelilerin gönlünü nurlandırmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

MEYDANDA TARİHİ KALABALIK

Erdoğan konuşmasının ardından bakanlar, milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte 8 yıldır hizmete açılması beklenen Nur Camii'nin açılış kurdelesini kesti. Erdoğan açılışın hemen ardından 1 saat gecikmeli olarak başlanılan Cuma Namazını kıldı. Erdoğan, Cuma Namazının ardından valiliği ziyaret etti. Daha sonra ise Cumhuriyet Meydanı'nda 71 yatırımın toplu açılış törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı binlerce vatandaşın katılımı ile tıka basa doldu. Kalabalık arasında fenalaşanlar, oluşturulan kortejden ambulanslara ulaştırıldı.

HER ZAMAN DİK DURDU

Toplu açılış töreninin açılış konuşmasını Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptı. Saygılı, Kırıkkale'nin tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Kumpasların, paralellerin karşısında her zaman dimdik durmuş, halkın adamı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı Kırıkkale'de görmekten yine büyük bir mutluluk duyuyoruz” diyerek selamladı. Erdoğan'la birlikte Türkiye'nin tüm dünyada tanınır ve saygın bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Saygılı, Kırıkkale'nin 2023 hedefleri doğrultusunda büyük Türkiye'ye yakışır bir konumda olması için her zaman gereken desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi.  

KIRIKKALE BÜYÜK YOL KAT ETTİ

Saygılı'nın ardından kürsüye gelen Vali Ali Kolat ise Kırıkkale'nin tarihi hakkında kısa bir bilgi vererek, devam eden ve biten önemli yatırımlarla Kırıkkale'nin kısa sürede büyük yol kat ettiğini söyledi. Vali Kolat, Nur Camii'nin yapılması talimatını verdiğiniz 6 Nisan 2007 tarihinden bu yara Kırıkkale'ye tam 6 kez geldiniz. Her gelişinizde açtığınız eserlerle Kırıkkale, büyük Türkiye'deki yerini aldı. Bu gün de Kırıkkale'nin sembolü olan Nur Camii ile birlikte 71 eserin açılışı yapıyoruz. Devam eden birçok projemiz var. İnşallah onların da açılışı Cumhurbaşkanımıza kısmet olur” diye konuştu. 

Büyük sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale'ye Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Erdoğan, 12 yıllık başbakanlığım döneminde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı dönemimde de teveccühünüze layık olmaya çalışacağım” dedi. Konuşmasına Soma'da şehit düşün 301 madenci ve 2 yıl önce Hatay Reyhanlı'da şehit düşen vatandaşları anarak devam eden Erdoğan, Nur Camii gibi eserin Kırıkkale'de olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu belirtti.

KIRIKKALE BU RÜZGÂRI HİÇ EKSİK ETMEYECEK

Erdoğan, Arif Nihat Asya'nın ifadesi ile ülkemizde şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı, boş kalmayacak. Bu topraklar her zaman kahramanlarını bekleyecek. Bu bayrak her zaman dalgalanmak için rüzgârını bekleyecek. Kırıkkale'nin bu rüzgârı hiçbir zaman eksik etmeyeceğine inanıyorum. Bugün burada 274 milyon TL olan 71 ayrı eseri Kırıkkale'nin hizmetine resmen açıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR VAR

Açılışı yapılan 71 yatırımın arasında çok önemli yatırımların olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, Her birini burada sayamayacağım. Bunların içerisinde Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Yahşihan Anadolu Lisesi, Organize Sanayi Bölgesi Meslek ve Teknik Lisesi, Bilim Sanat Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi açıldı. Ayrıca üniversitemizin kampüs alanında çeşitli alt yapı yatırımlarımız tamamlandı.  Yahşihan'da kapalı spor salonu ile şehrin değişik yerlerinde sentetik çim saha yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelsiz Yaşam ve Sosyal Bakım Merkezi ile Danışma Merkezi kurdu. Tüm bu eğitim, spor ve sağlık yatırımlarının resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. İçişleri Bakanlığımıza ait bir sürü eserler var. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın eserleri var. Yahşihan'da tarihi demir köprü, Bahşılı'da demiryolu üst geçidi ve Sulakyurt'ta köprü ve yol çalışmasını bitirdik” bilgilerini paylaştı.

KIRIKKALE'DE 194 KM BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK

Erdoğan şöyle devam etti: Bizim iktidarımıza kadar Kırıkkale'de yapılan bölünmüş yol 39 kilometrecik kadardı. Biz bunun üzerine 2003-2014 arasında ne kadar yol yaptık biliyor musunuz? 194 kilometre… Farkımız bu. 79 senede 6 bin 100 kilometre, 12 sene 17 bin 600 kilometre.”

ASGARİ ÜCRET GÖNDERMESİ

Biz cek cak'la konuşmuyoruz” diyen Erdoğan, muhalefet partilerinin asgari ücret üzerinden siyaset yaptığını ifade ederek, Şimdi konuşuyorlar, asgari ücret açık artırmaya çıktı. Biri bin 400, öbürü bin 500, bir tanesi bin 800, birisi de diyor ki 5 bin, var mı artıran? Siz herhalde 5 bin diyene vereceksiniz oyunuzu. Böyle bir siyaset olur mu? Biz hep ne dedik, ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Türkiye'nin dürüst siyasete ihtiyacı var” diye konuştu. 

BENİM TARAFIM MİLLET

Cumhurbaşkanlığı görevi öncesinde, Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım” söyleminde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Bana tarafsızlıktan bahsediyorlar. Ben bütün partilere eşit mesafedeyim ama her insanın gönlünde bir aslan yatıyor. Benim de yatıyor tabi ki. Ben bunu meydanda açıklamam, benim bir tarafım var. Biz milletin tarafıyız. Tüm alanlarda yapılan yatırımlarımız 78 milyon vatan evladı içindir. 780 bin metrekare vatan toprağı içindir” dedi.  

DIŞA BAĞIMLILIĞI YÜZDE 45'E İNDİRDİK

Savunma sanayinde önemli atılımlar yapıldığını sözlerine ekleyen Erdoğan, Savunma sanayimizin bel kemiği olan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu fabrikalarının büyük bir kısmı Kırıkkale'de. Bütün dünyanın en önemli savunma sanayi firmaları arasında bizim de bir firmamız var. 2023 yılında biz bu rakamı en az 10 katına çıkarmış olacağız. Bunun içinde Kırıkkale'deki fabrikalarımız da yer alacak. 2002 yılında Türkiye'nin savunma sanayinde dışa bağımlılığı yüzde 80'di. Savunma sanayi ihtiyacımızın sadece yüzde 20'sini kendimiz üretiyorduk. Şimdi savunma sanayinde dışa bağımlılığı yüzde 45'e düşürdük. Yani ihtiyacımızın yüzde 55'ini biz üretiyoruz. 2023'te dışa bağımlığı büyük ölçüde halletmiş olacağız” açıklamasında bulundu. 

GEREKİRSE YANMAYA HAZIR MISINIZ?

Kırıkkale'nin ülkesine ve milletine her zaman hizmet ettiğini ve gerektiğinde bu yolda canını ve kanını ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, Kırıkkale'nin koç yiğitleri 2023 hedefi konusunda da en ön safta yer alacaklardır. Kırıkkale Hak uğruna çıkılan seferde, gerekirse yanmaya hazır mı? Kırıkkale'nin coşkusu, dirayeti kırılmadıkça bu milleti bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Terör örgütünü yönetenler bu topraklar üzerinde operasyonlar düşünüyor.  Boşuna yeltenmeyin avucunuzu yalarsınız. Ordusu ve güvenlik güçleriyle bu topraklar birliğimizin teminatı olarak ilelebet payidar kalacak” ifadelerini kullandı.

ÜSTÜNLÜK SADECE TAKVADADIR

Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vurgusu ile konuşmasına devam eden Erdoğan, Gözünü kardeşliğimize diken herkes duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Tek millet, Kürdüyle, Arabıyla, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkezi'yle, Boşnağıyla ne varsa bu ülkede hepsi bu millet kavramının içerisinde. Kürt'ün Kürtlüğüyle Türklüğe baskı yapması nasıl yanlışsa, Türk'ün de Türkülüğüyle Kürt'e baskı yapması yanlıştır. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Ne siyahın beyaza, ne beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır. Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanıdır. Yıldız şehitlerimizin ta kendisidir. Bu topraklar üzerinde bunun hamurunda şehidimizin kanı var” diye konuştu.

DEMOKRASİ SİVAS'TAN BATIYA MI?

Kırıkkale'ye gelmeden önce Van'da olduğunu hatırlatan Erdoğan, Ondan önce Mardin'de, Siirt'te idim. Ben bu siyasetçilere sesleniyorum. Bir kısmı gidiyor. Büyük bir kısmı gitmiyor. Sizde gidin. Demokrasi Sivas'tan batıya mı? Sizde Gidin orada konuşun. Niye meydanları bunlara bırakıyorsunuz. Öyle mi? Ama gitmiyorlar. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. Bunlara gereken dersi birileri dağı arkasına alarak yapıyor ama inanıyorum ki benim kardeşlerim sandıkta gereğini yapacaktır” dedi.

DURMADAN YSK'YA ŞİKÂYET EDİYORLAR

Erdoğan şöyle devam etti: Yeni Türkiye'nin inşa süreci başladı. Bunun için Anayasa ve başkanlık sistemi şart. Yeni Türkiye'ye, yeni Anayasa'ya evet mi? Türkiye artık bu konuda dönülmez bir yola girdi. İnşallah bunun sonu hayrolacak. Şimdi gidip gidip beni YSK'ya şikâyet ediyorlar. Buradan onlara sesleniyorum. Beni bu meydanlardan alamayacaksınız. Ben bu meydanlarda milletle birlikte olmaya devam edeceğim.”

BUNLAR MİLLETİ PARÇALADI

Erdoğan konuşmasını şunları söyleyerek sonlandırdı: Türkiye 7 Haziran seçimlerine giderken. İlginç manzara var. PKK ve paralel örgüt bir olmuşlar. Önlerine muhalefeti katmış gidiyorlar. Eski Türkiye günlerine gidiyorlar. Bunlar milleti parçaladı. Bu milletin evlatlarını birbirine düşürdüler. Yoksulluğun geri kalmışlığın Türkiye'sine gitmek istiyorlar. Bu oyunu bozmaya var mısınız? Birileri atıyor tutuyor. Marmaray var ya Marmaray dalga geçtiler. Marmaray'ı yaptık 18 ayda yolcu sayısı 74 milyona ulaştı. 74 milyon her gün o denizin altından gidip geliyor. Avrasya tünelini yapıyoruz iki kat. Ama bunların akılları bunları basmaz. Üçüncü köprüde dünyanın en genişi, ortasından hızlı tren geçecek. Yılsonuna geçecek. Çok daha entrasanı İstanbul'u İzmir'e İzmit geçişle bağlıyoruz. Ecdat Fatih karadan gemileri yürüttü dedemiz gemileri yürüttüğüne göre biz de metroyu yürüttük. Biz de onu yaptık. Çok daha farklı adımları beraber atmak zorundayız.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ