Ben çayıma şeker atmıyorum

Ben çayıma şeker atmıyorum

SAĞLIK İÇİN HAREKET ŞART

Ben çayıma şeker atmıyorum

Kırıkkale Valisi Ali Kolat insan yaşamında dengeli beslenmenin önemli olduğunu belirterek ?Sağlıklı olmak istiyorsak şekerden uzak durmamız lazım. Ben çayıma şeker atmıyorum? dedi

SAĞLIK İÇİN HAREKET ŞART

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile Cumhuriyet Meydanı´nda açılan standını gezen Kırıkkale Valisi Ali Kolat burada kan şekerini ölçtürdü. Diyabet konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Kolat şeker ve şekerli içecekler ve yiyecekler konusunda açıklamalarda bulundu.

ŞEKERDEN UZAK DURUN

Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada; ?Bizler, şekerin çok tehlikeli olduğunu, birçok hastalıkların şekerden kaynaklandığını biliyoruz. Onun için de diyabet konusunda gösterilen hassasiyete ben çok teşekkür ediyorum. Bu konuda hepimizin dikkat etmesi gerekir. Dengeli beslenmemiz lazım. Sağlık Bakanlığımızın bu konuda genelgeler yayınlandı. Bu genelgeleri bizler de Valilik olarak yayınladık. Kamu Kurumlarında, kahvehanelerde, çay ocaklarında tek şeker vermelerini istedik. Ama yine bakıyoruz iki şeker veriyorlar. Ben uzun yıllardır çayıma şeker atmıyorum.  Biraz tatlıyı seven bir milletiz. Şekerli meyvelerden az yemek lazım. Her şeyden önce spor ve sağlık yan yanadır. Sağlıklı bir toplum olmayı istiyorsak kesinlikle hareket etmemiz gerekir? dedi.

HER YIL TEKRARLANIYOR

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenay Arıkan Durmaz ise her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle 10-15 Kasım tarihleri arasında diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!