Ben bu yavruların Bakanıyım

Ben bu yavruların Bakanıyım

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA BUZAĞI ÖLÜMLERİNİN MUTLAKA AZALTILACAĞINI SÖYLEDİ

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA BUZAĞI ÖLÜMLERİNİN MUTLAKA AZALTILACAĞINI SÖYLEDİ

Ben bu yavruların Bakanıyım

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Ne yapıp edip, öyle ya da böyle buzağı ölümlerini azaltacağız? dedi. Fakıbaba 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar bedava yapılacağını söyledi.

KAYIPLARI EN AZA İNDİRECEĞİZ

Önceki gün Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen Buzağı kayıplarıyla ilgili sempozyuma katılan Bakan Fakıbaba sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada sempozyumu çok önemsediğini belirterek, sonuçlarından da azami şekilde yararlanmayı planladığını söyledi. Sürekli projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Fakıbaba, sadece kendisinin değil, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da 2018 yılını tarım yılı, buzağı ölüm oranını düşürme yılı, mera yılı ilan ettiğini belirtti. Fakıbaba, bundan sonra sahada bakanlığın 26 saha koordinatörü olacağına dikkati çekerek, "Sağlık Bakanlığında olduğu gibi. Bize bilgi akışı çok daha hızlı gelecek. Biz hep buralarda olacağız. Belki hiç davet etmeden Kırıkkale´de olacağım. 26 tane kalkınma ajansının olduğu yerde koordinatörlerimiz olacak, beraber olacağız, beraber üreteceğiz, beraber proje yapacağız? dedi.

BEN O YAVRULARIN EVVEL ALLAH BAKANIYIM

Buzağı ölüm oranlarının düşürülmesini çok önemsediğinin altını çizen Bakan Fakıbaba, "Başkanım bahsetti, 500 bin buzağı. 500 bin buzağının 250-300 binini kurtarsak, daha hiçbir şey yapmasak bile, üç sene içerisinde zaten 1 milyon hayvan açığımız var, onu kapatmış oluruz. 5 milyon 500 bin anacımız var, biz bunlardan elde edeceğimiz buzağıların ölümlerini azaltacağız. Üniversitelerle ele ele vereceğiz. Veteriner, teknisyen arkadaşlarımızla başaracağız. İnşallah buzağı ölüm oranlarını düşüreceğiz. Kararlı olmak önemlidir. Bir şey yapıyorsanız kararlı olacaksınız. Ne yapıp edip, öyle ya da böyle buzağı ölümlerini azaltacağız. 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar bedava yapılacak. Aşı yapan veteriner arkadaşların emeklerinin arkasındayım. Buzağılar bize ait. Ben o yavruların evvelallah Bakanıyım. O yavrulara bakmasam neye bakacağım. Onlar bizim kontrolümüzde, veteriner hekimlerin kontrolünde olacak, o çiftçi aileler bizim ailelerimiz. O ailelere koruyucu toplum hekimliği getirilecek. Önce bakanlığımızda çalışan veteriner hekim arkadaşları çalıştıracağız. Yetmezse, üniversitelerden mutlaka hizmet alacağız. Buna hazırlıklı olun" diye konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ