Belli saatlerde sokağa çıkmayın

Belli saatlerde sokağa çıkmayın

Artan hava sıcaklıkları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Kırıkkale Halk Sağlığı İl Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, gün içerisinde Saat.10.00 ile 16.00 arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması önerisinde bulundu.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK
Yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale genelinde son günlerde hava sıcaklığı iyiden iyiye etkili olmaya başladı. Gün içerisinde 38 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar vatandaşları zor durumda bırakıyor. Nem oranının da yükselmesi havayı daha sıkıcı hale getiriyor. Meteorolojinin yaptığı tahminlere göre bugün sıcaklık 31 derece seviyelerinde olacak, nem oranının da en düşük 35, en yüksek 68 olacağı tahmin ediliyor. Diğer taraftan meteoroloji bugün Kırıkkale genelinde gök gürültülü sağanak yağış olacağını bildirdi.

SULU GIDALARA AĞIRLIK VERİN
Sıcaklıklarla ilgili uyaralar da bulunan Kırıkkale Halk Sağlığı İl Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, “Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler”

GÖZLERİNİZİ
KORUYUN
Kırıkkale Halk Sağlığı İl Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, “Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ