Belediyenin su borcunun faturası vatandaşa kesildi

Belediyenin su borcunun faturası vatandaşa kesildi

Kırıkkale`nin Keskin İlçesi'nde yaklaşık 10 gündür su sıkıntısı yaşanıyor. İlçede vatandaşlar perişan, yetkiler suskun.

EVLERİNE SU TAŞIYORLAR
Kırıkkale`nin 10 bin nüfuslu AK Partili Keskin ilçe belediyesinin BEDAŞ`a olan 1 milyon TL`lik borcu nedeniyle elektriği kesildi. Elektriğin kesilmesi nedeniyle ilçeye su pompalanamayınca halk susuz kaldı. Suların kesilmesiyle birlikte, içme suyunu kuyulardan ve mahallelerde bulunan çeşmelerden temin etmeye başlayan vatandaşlarda ishal vakası görülmeye başladı. İçme suyunu tankerler ile köylerden temin etmeye çalıştıklarını ifade eden Ali Bozkurt, adlı vatandaş, su kesintisi yüzünden ilçeyi pislik götürmeye başladığını ifade etti. Taşıma suyu ile evin su ihtiyacını karşıladıklarını açıklayan ev hanımı Habibe Keskinkaya da “Nereye kadar taşıma suyu ile evin ihtiyacı karşılanır. Çocuklarda hastalıklar baş göstermeye başladı. Çamaşırları ve bulaşıkları çeşmelerde soğuk suyla yıkıyoruz. Ankara bir adım ötede sesimizi duyan yok mu.” dedi. Emine Türkan da yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

ATALAY’A HAKLARINI HELAL ETMİYORLAR
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Keskinli olduğunu hatırlatan İlyas Sakallı, “Atalay’a haklarımızı helal etmiyoruz. O zamanı memleketini hatırlıyor. Diğer günlerde unutuyor. Halk susuzluktan kırılıp geçiyor.” diye konuştu. Keskin Belediye Başkan Yardımcısı AK Partili Ahmet Dağ ise BEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi`ne olan borçları nedeniyle elektriklerin kesildiğini belirtti. Dağ, "BEDAŞ yetkilileri ile görüşmelerimde 1 milyon TL`lik borcun yatırılması gerektiğini, bu para yatmadan elektriği veremeyeceklerini bildirdiler. İlçe olarak zor durumdayız. Vatandaşlarımız su ihtiyaçlarını mahalle aralarındaki ve çevrede bulunan eski çeşmelerden temin ediyorlar." dedi.

`GELİRİMİZ DÜŞÜK, PARA YETMİYOR`
Başkan Yarımcısı Dağ, daha önceden de elektriklerinin çeşitli defalar kesildiğini, şirkete verdikleri taahhüt karşılığı açtırdıklarını, ancak ödeme yapamadıkları için elektriğin yeniden kesildiğini söyledi. Belediye gelirinin düşük olduğunu, İller Bankası`ndan gelen paranın personel maaşları ile diğer giderleri zor karşıladığını kaydeden Dağ, belediyenin geçmiş yıllara ait borçları nedeniyle sıkıntıda olduklarını dile getirdi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama