Belediyeden açık hava kütüphanesi

Belediyeden açık hava kütüphanesi

KIRIKKALE BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

KIRIKKALE BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Belediyeden açık hava kütüphanesi

“Sıfır Atık” projesi kapsamında şehrimizin değişik noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm kutularından elde edilen malzemelerle Şehir Parkına yapımı tamamlanan Açık Hava Halk Kütüphanesi hizmete açıldı.

Kırıkkale Belediyesi örnek bir çalışmaya imza atarak kent merkezinde bulunan Şehir Parkı içerisine kurulan Açık Hava Halk Kütüphanesi açıldı. Halk Kütüphanesinin ilk konuğu olan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Kırıkkaleli hemşerilerimizin okuma alışkanlığını artırmak ve kitaba ulaşımlarını kolaylaştırmak için Şehir Parkı içerisine Halk Kütüphanesi kurduk. Burada birbirinden farklı türlerde eserler bulunmakta” diye konuştu.

Kütüphanedeki eserlerden parka gelen vatandaşların yararlanmasını isteyen Başkan Saygılı, “Günün farklı saatlerinde, parkımıza dinlenmek için gelen hemşerilerimiz, çocuklarıyla birlikte burada kitap okuyarak da vakit geçirebilecekler. Böylelikle vatandaşlarımızın parkta geçirdikleri vakitler daha da değerli olacak” ifadelerini kulandı.

Şehir Parkında yer alan açık hava kütüphanesine ilgi gösteren Kırıkkaleliler, parkın sadece yürüyüş yapılıp sohbet edilecek mekân olmaktan çıkıp, aynı zamanda kitap okunabilecek bir yer olmasının kendileri içi sevindirici olduğunu ifade ettiler. Kırıkkale Belediyesine bu yeni hizmetinden dolayı teşekkür eden Kırıkkaleliler, evlerinde bulunan ve paylaşmak istedikleri kitapları getirip kütüphaneye bırakabilecek, buradan karşılığında yeni kitap alarak kitap paylaşımı gerçekleştirmiş olacaklar.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı