Belediye Meclisinde Gerginlik

Belediye Meclisinde Gerginlik

Belediye Meclisi, Başkan vekili Çakır Yıldırım'ın başkanlığında toplandı. Gergin başlayan toplantıda MHP'li üyeler verdikleri önergelerin dikkate alınmaması nedeniyle salonu terk etti. Üyeler yönetimin sorunları duyurmamak için böyle bir yolu seçtiklerini

MHP’Lİ ÜYELER VERDİKLERİ ÖNERGELER DİKKATE ALINMAYINCA SALONU TERK ETTİLER.

Belediye Meclisinde Gerginlik 

Belediye Meclisi, Başkan vekili Çakır Yıldırım’ın başkanlığında toplandı. Gergin başlayan toplantıda MHP’li üyeler verdikleri önergelerin dikkate alınmaması nedeniyle salonu terk etti. Üyeler yönetimin sorunları duyurmamak için böyle bir yolu seçtiklerini ileri sürdüler.

İYİ DİLEK TEMENNİLERİYLE BAŞLADI

Kırıkkale Belediye Meclisi 2015 yılın ilk toplantısını Belediye Meclis toplantı salonunda yaptı. Toplantıya Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyelerinin toplantıyı terk etmesi damgasını vurdu. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın katılmadığı toplantıya Çakır Yıldırım Başkanlık etti. Toplantının açış konuşmasını yapan Yıldırım 2015 yılının hayırlı uğurlu olmasını ve belediye meclisi olarak verimli bir yıl olması dileğinde bulundu.

MHP’Lİ ÜYELERİN ÖNERGELERİ

Meclis toplantısı verilen önergelerin gündeme alınıp alınmaması oylanması ile başladı. Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri İrfan Arısan, Fatih Filiz, Mesut Mertcan, Oğuzhan Coşkun, Rıza Ataseven, Yalçın Keleş, Halit Tufan, Türker Babacan, Resul Çiftçi Kırıkkale Üniversitesinde yaşanan Kuduz vakasının ardından ilimiz caddelerinde gezen ve ıslah edilen başıboş köpekler için kuduz tedbiri alınıp alınmadığı, Yenimahalle Mezarlığındaki yolların bozukluğu ve bazı mezarların bakımsızlıktan yola taşması nedeniyle tedbir alınması, Belediye personelinin sosyal denge zammı alıp almadığının kamuoyu ile paylaşılması, toplu taşıma yapan araçların geçtiği güzergâhların yeniden bakım yapılması bozuk olan yolların yapılması, Samsun Caddesi ve Millet Caddesinde devam eden inşaat ve belediye çalışmalarında gerekli tedbirin alınıp alınmadığı, iş güvenliği kuralının uyup uyulmadığı ve son olarak da son aylarda büyük asayiş olaylarının yaşadığı Otogarda Belediye olarak gerekli tedbirlerin alınması için ne gibi çalışma yapıldığı, otogarın sözleşmesinin olup olmadığı konusunda önergeler verildi. Önergelerin hepsinin oylanarak reddedilmesi üzerine Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri salonu terk ettiler. Meclis daha sonra diğer gündem maddelerini görüşmek üzere oturuma devam etti.

BİZİM AMACIMIZ KIRIKKALE’NİN MENFAATİ

Meclis salonunu terk eden Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri İrfan Arısan, Fatih Filiz, Mesut Mertcan, Oğuzhan Coşkun, Rıza Ataseven, Yalçın Keleş, Halit Tufan, Türker Babacan, Resul Çiftçi komisyon odasında basın açıklaması yaptılar. MHP’li üyeler ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın kendileriyle birlikte çalışacağını söylediğini yaklaşık dokuz aydır AK Partili meclis üyelerinin Kırıkkale yararına verdikleri tüm önergelere olumlu oy kullandıklarını ifade ederek” Ancak Belediye başkanımız üç dört oturumdur Belediye Meclisine katılmıyor.  Bizim verdiğimiz önergelerin hepsi Kırıkkale halkını yararına Kırıkkale’nin yararına olan önergeler. AK Partili arkadaşlar kadar bizim de Kırıkkaleli vatandaşlarımıza vebalimiz var. Bu vebali ancak bu tür önergeler vererek doğru düzgün bilgi sahibi olarak altından kalkabiliriz. Bizim verdiğimiz önergelerin hepsi toplumu yakından ilgilendiren konular. Kırıkkale adına bir şey yapılacaksa beraber yapmaya hazırız. Ancak mecliste ‘önergeyi kim verdi’ diyerek oylama yapılmaz. Önergenin daha ne olduğunu bile bilmeyen arkadaşlar var. Otomatik olarak el kaldırıyorlar. Biz kimsenin noteri değiliz. Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri olarak önerge vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştular.



Süleyman Kılıçel
7.01.2015 19:34:36
Bu haber tam bir rezalet.Partisi ne olursa olursa olsun bu meclis üyeleri Kırıkkalenin sorunlarını içeren bir önerge hazırlamışlar.Belediye yönetimi başta Çakır Yıldırım olmak üzere çok yanlış bir tavır almış.Bunu bir seçmen olarak protesto ediyorum.Bu Konuyu MHP yönetimi Kırıkkalenin ve Türkiyenin gündemine daha iyi taşımak için konuyu meclise götürmelidir

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ