Belediye iş bulma kurumu değil

Belediye iş bulma kurumu değil

Kırıkkale Belediye Bakanı Mehmet Saygılı, belediyenin asıl işinin hizmet olduğunu belirterek, belediyelerin iş bulma kurumu olmadığını söyledi. Norm kadrolarının yeterli olduğunu ve gerek görüldüğünde yasalar çerçevesinde sınavla işçi veya memur alabilece

NORM KADROMUZ YETERLİ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın başkan olmasından sonra gittiği değişikliklerden bir olan Halk Günü uygulamanın ikincisi dün Kırıkkale Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Mahallelerde bulunan vatandaşların istek, talep ve önerilerini dinleyen Saygılı’ya vatandaşlar iş konusunda talepte bulundu. Yakınlarını belediyeye işe al diyerek Saygılı’nın kapısını çalan vatandaşlara Saygılı kibar bir dille, norm kadrolarının yeterli olduğunu ve sınavla belirlenmeyen hiçbir kişiyi işe almadıklarını söyledi. Belediyenin istihdam kapısı olmadığını, vatandaşlara hizmet kurumu olduğunu belirten Saygılı, bu konuda kararlarının kesin olduğunu bildirdi.

ÇOCUK PARKI İSTİYORUZ
Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Zülkarneyn Kılıç mahallerinde çocuk parkı alanı sıkıntı yaşadıklarını mevcutta bazı yerlerin park için uygun olduğunu söyledi. Kılıç mahallede ikamet eden 9 yaşındaki İrem Üstüner’in park yapılması için 135 imza topladığını halk günü nedeniyle imzaları Başkan Saygılı’ya sunmak istediklerini bildirdi.
Belediye Başkanı Saygılı, Muhtar Kılıç ve İrem Üstüner isimli çocuğu yanına çağırarak “İşte duyarlı vatandaşlık örneği. Mahallede buluna eksik bir hizmet için bizden talepte bulunuyor. Bunun içinde mahalle sakinlerinden imza toplanmış. Küçük kızımız İrem’e çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu inceletip en kısa zamanda gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.


PARKLAR ELDEN GEÇİYOR
Park taleplerinin son günlerde giderek arttığını belirten Başkanı Saygılı, öncelikle mevcut parkları elden geçirdiklerini daha sonra mahallerde park yapılacak yeni alanları incelediklerini ifade etti. Saygılı “Vatandaşlar mahallelerde bulunan uygun araziye park istiyorlar. Ancak yaptığımız incelemelerde bu alanların büyük bir kısmı vatandaşa ait çıkıyor. Doğal olarak buralara bir şey yapmamız söz konusu değil. Biz belediye olarak Mahallerde uygun alanlar bulmak için çalışıyoruz. Öncelikle mevcut parklarımızın düzenlemesini yapacağız” şeklinde konuştu.

İHALELER AĞUSTOS’TA YAPILACAK
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, engelli vatandaşların ve diğer vatandaşlardan gelen yoğun iş talepleri karşısında kısa bir açıklama yaptı. Saygılı, Belediyenin asıl amacının vatandaşa hizmet etmek olduğunu bir iş bulma kurumu olmadığını belediyenin bir norm kadrosu olduğunu bunun üzerinde işçi ve memur çalıştıramayacağını söyledi. Saygılı “Asıl amacımız sizlere hizmet etmek. Belediyeler halka hizmet için kurulmuş kurumlardır. Belediye farklı işlere ihtiyaç duyar. Bunun için ihaleler yaparak iş gücü işi yapacak firmalarla anlaşır.Bu firmalarda çalışan insanlar Belediye’de çalışıyor anlamına gelmez. Nitekim bu firmaların ihalelerini Ağustos ayında tekrar yapacağız” şeklinde konuştu


DÜĞÜN SALONLARI ÜCRETİ FAZLA
Bir vatandaşın minibüslerin yetersiz olması ve düğün salon ücretlerinin çok fazla olması yönündeki şikayet üzerine başkan Saygılı “ Düğün salonları fiyatlarından bende rahatsızım ama bu vatandaşın tercihi ile ilgili bir konu. Bu konuda yapacağım bir şey yok. Minibüsler konusunda inceleme yapıldıktan sonra konuşabilirim” şeklinde konuştu. Bir vatandaş Belediye Ekmeği dağıtımı konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve Belediye ekmeği bulamadıklarını söyledi. Başkan Saygılı ekmek dağıtımı konusunda gerekli incelemelerin yapılacağını ve gereken ne ise yapılacağını söyledi.

 



Bravo BAŞKAN
16.05.2014 08:45:32
Bravo Başkan yıllardır belediyeyi iş kapısı, torpil kapısı olarak görenlere en güzel cevaptır.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız