Belediye esnaftan harç parası alacak

Belediye esnaftan harç parası alacak

Kırıkkale Belediyesi Meclis Toplantısı, dün Başkan Mehmet Saygılı'nın Başkanlığı'nda toplandı. Toplantıda, ünlük yer işgal harcının belirlenmesi ile ilgili maddeye verilen teklifle, esnaflar işgal ettikleri alan için metrekaresi günlük 1 TL'den Belediyeye

GÜNLÜK YER İŞGAL BEDELİ

2014 Yılı Haziran ayı 6. Olağan Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın katılımı ile gerçekleşti. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda esnafları ilgilendiren önemli kararlar alındı. Toplantı geçen Meclis toplantısının özetinin okunması ile başladı. Revizyon+ilave imar planı itiraz ve taleplerinin değerlendirmesi hususunun görüşülmesi ile ilgili madde imar komisyonuna havale edildi. Otopark bölgeleri hususunun görüşülmesi ile ilgili maddeden sonra esnafları ilgilendiren maddenin görüşülmesine geçildi. Günlük yer işgal harcının belirlenmesi hususunun görüşülmesi ile ilgili maddeye verilen teklifle esnaflar işgal ettikleri alan için metrekaresi günlük 1 TL’den Belediyeye harç ödeyecekler.

 

HACİZLİ TAŞINMAZLAR

2. Gündem maddesinde hacizli bir taşınmazın Defterdarlıkça satışı ile ilgili Satış Komisyonuna Erdal Parlak’ın asil, Gülseri Elmalı’nın yedek üye seçimi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Yeni kurulan Müdürlüklere bütçe aktarımı ilr ilgili maddenin kabulünden sonra Mezarlık İşleri müdürlüğü çalışma yönetmeliği hususunun görüşülmesi ile ilgili madde görüşüldü. Aşağımahmutlar ve Çullu Mahallelerinde Cadde ve Sokak İsimlerinde değişiklik yapılması hususunun görüşülmesi ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı her ki mahallede ki değişikliklerin ARGE komisyonuna havale edilmesini ve komisyonun mahallelerde vatandaşların görüşünü alarak isim belirlemesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

 

ÇİZGİYİ GEÇMEYİN UYARISI

Ayrıca esnafların Zabıta Müdürlüğünce çizilen alanın dışına kesinlikle çıkamayacakları vurgulandı. Son olarak Meclis’te Belediye Meclisinin Tatil ayının belirlenmesi hususu görüşüldü. Kimi Meclis üyeleri ramazan ayı içerisinde tatil olmasını isterken kimi üyeler de ağustos ayını istediler. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’da temmuz ve ağustos aylarını ayrı ayrı oylamaya sundu. Belediye Meclis üyelerinin çoğunluğu ağustos ayında tatil yapılması kabul edildi. 9 maddenin görüşülmesinden sonra Meclis toplantısı sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ