Belediye Başkanlığından mevsimlik işçiliğe

Belediye Başkanlığından mevsimlik işçiliğe

Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay'ın kamu kurumlarına 500 kişi alınacağı yönündeki açıklamasından sonra ilk ilk istihdam İl Özel idaresine yapıldı. İş-Kur aracılığı ile gönderilen 15 kişiden 10'unun bayram sonu işe başlaması beklenirken bu kişiler arasında

İLK OLARAK İL BAŞKANI DUYURMUŞTU

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay’ın geçtiğimiz günlerde basında da geniş yer alan kamu kurumlarına 500 kişilik istihdam konusu ile ilgili ilk adım geçtiğimiz günlerde atıldı. İş-Kur aracılığı ile mevsimlik işçi statüsünde atamalar yapılırken il özel idaresinin talebi üzerine 15 kişi gönderildiği öğrenildi. Bu kişilerden ikisinin AK Partili eski iki belediye başkanının bulunması dikkat çekti. Eski Köprüköy Belediye Başkanı Hasan Taşpınar ile eski Karaahmetli Belediye Başkanı Faruk Aktaş’ın bu uygulamadan yararlanarak il özel idaresine işe başlayacakları ileri sürüldü.

AMAÇ İŞSİZE İŞ İMKÂNI SAĞLAMAKTI

İş Kur tarafından mevsimlik işçi statüsünde gönderilenler arasında yapılan mülakatı kazananlardan ikisinin eski belediye başkanları olması bir hayli dikkat çekti. İki belediye başkanının mevsimlik işçi olarak işe başlayacak olması kamuoyunda “Bu insanlar 5 yıl belediye başkanlığı yapmış. Demek ki kendi şahıslarıyla ilgili hiçbir iş yapmamış vs” gibi yorumların yapılması kaçınılmaz görünüyor. BU arada bu kişilerin mevsimlik işçi değil de başka yerlerde değerlendirilebilirdi gibi eleştirilerin de yapılması büyük ihtimalle bekleniyor. Başlatılan uygulama ile ihtiyaç sahibi 500 kişi iş imkânına kavuşmuş olacak.



İLHAT
2.10.2014 22:21:06
NE İŞ YAPACAKLAR ACABA.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü