BEKLENEN CEVABI VALİ VERDİ

BEKLENEN CEVABI VALİ VERDİ

Kırıkkale Valisi Sezer, "Salgında az da olsa bir kontrol sağlamış durumdayız" dedi.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, koronavirüs tedbirleri kapsamında kentte bazı iş yerlerinde ve alışveriş merkezinde maske, mesafe ve hijyen tedbirleriyle ilgi denetimlerde bulundu.

Kent genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirler sayesinde salgında az da olsa bir kontrol sağlandığını belirten Vali Sezer, denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Sezer, apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarının da bundan böyle yasaklandığını belirterek, salgın bitene kadar vatandaşların aile, eş dost ziyaretleri yapmaması gerektiğini hatırlattı.
 
Vali Sezer, denetimlerde işyeri sahipleri ve çalışanlarına salgın tedbirlerine uymaları hususunda uyarılarda bulundu.

Sezer denetimler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"(İlimizde pandemi kurallarına uyulması yönündeki denetimlerimizi yaptık. Bu denetimler malumlarınız İç işleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda tüm Türkiye genelinde il merkezi ve ilçelerde hem valilerimiz hem kaymakamlarımızın katılımı ile yapılıyor.
Kırıkkale özelinde salgın denetim ekiplerimizin ve il pandemi kurulunun kararları doğrultusunda, aynı şekilde filyasyon ekiplerimizin denetimleri devam ediyor. Bu denetimlerde 450 personelimiz görev alıyor. Bizi mutlu eden konu hem maske konusu hem de mesafe konusunda, hem de hijyen konusunda vatandaşlarımızda büyük bir algının oluşmasıdır. Salgında da az da olsa bir kontrol sağlamış durumdayız. Ama bu bizim için asla yeterli değil. Bir vatandaşımızın bile vakasının pozitif çıkması bile bir vatandaşımızı kaybetmek, biz bunu göze alamayız. Dolayısıyla 24 saat  esasına göre dayalı tedbirlerimiz devam edecek. Okullarımız açıldı. Aynı zamanda eksik gördüğümüz konularda da ilave tedbirler, İl Pandemi Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alıyoruz. Sürekli sahayı kontrol ediyoruz.

Kontrollerimizde şunu tespit ettik.

Salgının kapalı alanlarda çok yoğun olduğu aynı zamanda aile içi ziyaretler, sitelerin, apartmanların ortak kullanım alanlarında bu salgının yoğun bir şekilde devam ettiği, bulaş riskinin arttığı görüldü. Bu konuda tedbirler aldık. Özellikle apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarını yasakladık. Bu konuda da vatandaşlarımızın dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulunuyoruz. Çünkü çocuklarımız oyun oynarken, bulaş riskini evlerine adar götürebiliyorlar. Farkına varmadan risk grubu dediğimiz yaşlılarımız, hastalarımız var. Onlar doğrudan etkilenebiliyorlar. Bu konuda da tespitlerimiz var. Vatandaşlarımız salgının tamamen denetim altına alınması müddetince aile ziyaretlerini, eş dost ziyaretlerini özellikle il dışına gidiş gelişlere zaruri haller dışında durdurmaları gerekiyor. İnşallah bunu kontrol altına alacağız. Bütün vatandaşlarımız bizim için kıymetli. Hiç kimsenin ne hastanede tedavi görmesini ne de hayatını kaybetmesine tahammülümüz yok."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ