Beddualar bizi etkilemez

Beddualar bizi etkilemez

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partilerine yönelik darbe girişimi olduğunu ve bunu yapanları iyi bildiklerini belirterek, Hükümete darbe yapmaya kararlı olanların bedduaları bize etki yapmaz, ancak kendilerini çarpar” dedi.

8 MART KUTLU OLSUN

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Kadın Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Atalay, , tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü kutladığını belirterek, televizyon kanallarında gösterime sunulan Ak Parti reklam filminde olduğunu gibi kendilerinin lafa değil icraata baktıklarını söyledi. AK Parti hükümetleri döneminin ve Ak Parti olarak kadınların toplum hayatında daha aktif olmaları, eğitime daha fazla katılmaları, siyasi hayatta daha etkin olmaları yönünde birçok yasa çıkardıklarını ve bunun da uygulamasını yaptıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Atalay, şöyle konuştu:

 

OKUMA ORANLARI ARTTI

“Kadınların kimlik ve kişilik kazanmaları en fazla bizim iktidarlarımız döneminde olmuştur. Kadınlarda ve kız çocuklarımızda okuma oranı düşüktü ve şu anda öyle yükselttik ki erkek çocuklarıyla eşit seviyede. Bunun için Haydi Kızlar Okula Projesini uyguladık. Bunu ilk uygulayan Ak Parti`dir. Sebebi şu, okumazsa kimlik ve kişiliğini yeterince kazanamayabilir ve hakkını korumayabilir. Okuyan, yetişen, meslek edinen kadınlarımız, kızlarımız hayatta daha dik durur ve kendi hakkını hukukunu daha iyi korur ve kendine özgüveni daha da artar.”  Ak Parti`nin en önemli adımlarından ve düzenlemelerinden birinin de başı örtülü diye inancından dolayı üniversiteye giremeyen öğrencilere yönelik olduğunu anımsatan Atalay, konuşmasının devamında

 

ZULÜMLER YAŞANDI

“Nice zulümler yaşandı. O 28 Şubat sürecini düşünün. Kırıkkaleliler iyi bilir. Ben o zaman burada rektördüm görevden alındım. En önemli sebebi kız çocuklarını, başörtülü üniversiteye alıyorduk, başörtülü asistanlarımız vardı. Ondan sonra nice çocuklarımız 10 binler okullarından ayrıldı, travmalar yaşadı. Ama bugün hamdolsun bütün bunlar bitti. İstediği kıyafetle çocuklarımız, istediği fakülteye, bölüme girip okuyor. Kimse onların başörtüsüne dokunamaz. Buna müsaade etmeyiz. Türkiye artık o günlere Allah`ın izniyle geri dönmeyecek. Sadece okula gitme değil tabi, okula gitse bile mesleğini icra edemiyordu, doktorsa hastaneye giremiyordu, avukatsa gidip davasını savunamıyordu ve bugün bütün bunlar bitti.”

 

KİŞİLİK VE EĞİTİMİN ÖNEMİ

“Artık kişiliği, eğitimi, kariyeri, örtüsü ile benim kız kardeşim, hanım kardeşim, istediği kurumda çalışabilir, istediği mesleği yerine getirir ve şu anda devlet dairelerimiz pırıl, pırıl örtülü hanımlarla dolup, taşıyor ve tabi TBMM`de neler yaşandı bir başörtülü Meclise girdi diye ama onun hepsi bitti artık. Türkiye bu dönemde mesafeler aldı.” Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı`nın kendisine bir şey anlattığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

GÜZEL BİR ÇALIŞMA MODELİ

"Belediye başkan adayımızın eşi ve Kadın Kollarında görevli kadınlar bir mahallede çalışma yapmışlar, bitirmişler, arabalarına binmek üzereyken iki güzel giyimli bayan gelmiş, tabi bizim arkadaşlarımız ilgi göstermişler, o bayanlardan birisi demiş ki, `siz aday Mehmet Saygılı`nın eşiymişsiniz doğru mu? O da `doğru` demiş, `selam söyleyin` demiş, `Mehmet Saygılı`nın da Beşir Atalay`ın da Tayyip Erdoğan`ın da Allah belasını versin` demiş. Şimdi bunlar çıldırmışlar, onlara anlatın. Hani İslami hizmet için çalışıyorlardı, Müslüman kadının, kimlik, kişilik kazandığı her hakkını elde ettiği bu dönemde niye bu hükümete karşı böyle darbe girişimiyle ve beddualarla meşguller, o beddualar kendilerine çarpar. Bize bir şey yapmaz."

 

OLUMLU KARŞILIYORUZ

Atalay, Seçim Koordinasyon Merkezi`nin açılışının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ`un tahliye olmasından dolayı memnun olduklarını bildirdi.

Bu olayın başından beri bir Genelkurmay Başkanının terör örgütü başı olarak tutuklanmasına katılmadıklarını ve olumlu karşılamadıklarını belirten Atalay, "Biz bu durumu üzüntüyle karşıladığımızı beyan etmiştik. En üst ve yüksek seviyede beyan etmiştik. Dolayısıyla şu anda tahliye olmasından da memnun olduk. Tabi uzun süre bir tutukluluk, dava henüz sonuçlanmamış, böyle bir durumda, kim olsa bazı sitemleri, yargıya dönük eleştirileri olur, akşamki konuşmada da ben onları gördüm" diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız