Bebeklerin dişleri güvende

Bebeklerin dişleri güvende

Kırıkkale Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Aile Sağlığı Merkezleri'nde ‘Bebek Vernik' programı uygulanmaya başladı.

BEBEK VERNİK PROJESİ

Selim Özer Mahallesi Aile Sağlık Merkezi’ndeki ilk programa; İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Uzun, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Şengün ve öğrenciler katıldı.Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil`in koordinatörlüğünde Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Bebek Vernik’ uygulaması kapsamında Kırıkkale’de 1-3 yaş arası 3 bin bebeğe ulaşılması planlanıyor.

 

KIRIKKALE’DE ÇÜRÜĞÜ BİTİRECEĞİZ

Tüm çocuklara ulaşabilmek için ailelerin uygulama öncesi merkezler tarafından aranarak bilgilendirilmekte olduğunu belirten Prof. Dr. Dülgergil, “Vernik uygulaması 6 yaş altındaki çocuklarda da güvenle uygulanabilmekte ve çürük oluşumunu %30-40 oranında azaltmaktadır. Biz bebek çürüklerini engellemek ve anneleri bilgilendirmek için ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın sonunda Kırıkkale’de çürüğü bitireceğiz.” diye konuştu. Mevcut uygulama çarşamba ve cuma günleri Aile Sağlık Merkezlerinde devam edecek.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ