Bebeğinizi en az 6 ay emzirin

Bebeğinizi en az 6 ay emzirin

EMZİRME HAFTASI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE ANNELER UYARILDI

EMZİRME HAFTASI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE ANNELER UYARILDI

Bebeğinizi en az 6 ay emzirin

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği Kadın Doğum Bölümü Emzirme Hemşireleri tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

TÜM SAĞLIKÇILAR KATILDI

Programa Genel Sekreterlik Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mehmet Emin Demir, Hastane Yöneticisi Başhekim Uzm. Dr. Tekin Akça, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seval Bulut Karatay,  Müdür Yardımcısı Tülin Demir, Kadın Doğum Bölümü Anne Oteli ve Emzirme Hemşire Sorumluları Zübeyde Bütün Şahin, Sultan Ermiş ve Nilüfer Şakiroğlu katıldı.

BEBEĞİN GELİŞİ ANNE SÜTÜYLE OLUR

Sorumlu Hemşireler, doğum yapan ve yapacak annelere yaptıkları açıklamada, anne sütünü teşvik programları çerçevesinde temel amaç hastane doğumlarını kapsayacak şekilde anneleri doğum öncesi dönemde hazırlamak, doğumdan hemen sonra (ilk yarım saat içinde) emzirmeye başlaması ve hastaneden taburcu olduktan sonra da sağlık personeli tarafından izlenmesi, emzirmeyi en az altı ay sürdürmesi ve daha sonraki dönemde ek gıda ile birlikte en az iki yaşına kadar devamı konusunda desteklenmesini sağlamak olduğunu anlattılar.

ANNE SÜTÜYLE BESLENME TEŞVİK EDİLİYOR

Tıbbı Hizmetler Başkanı Demir ise, ?Hastanemizde de Gebe Okulumuz ve Kadın Doğum servislerimiz çalışanlarınca anne sütünün korunması, emzirmenin desteklenmesi ve önerilmesi desteklenmektedir. UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ortak bildirisi olan başarılı emzirmede on adım, emzirmeyle ilgili temel stratejileri içermektedir. Yapılan son araştırmalara göre bebeğin sadece anne sütüyle beslenmesinin bebek ölüm ve hastalıklarının azalmasında önemli bir rolünün olduğunu, dolayısıyla anne sütüyle beslenmenin teşvik edilmesinin gerektiğini vurgulamaktadır ve kesinlikle yalancı emzik kullanılmaması ilgili önerilerde bulundu.

ANNE VE ANNE ADAYLARINA GÜL DAĞITTILAR

Program sonrası Hastane de Kadın doğum Poliklinik ve Yatan hasta kısmında (Anne Oteli) kısmında Doğum yapan ve yapacak annelere gül dağıtımı yapıldı.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!