BDP, terör örgütünün meclisteki uzantısıdır

BDP, terör örgütünün meclisteki uzantısıdır

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Barış ve Demokrat Partisi?nin terörden talimat alan, terörün talimatlarını mecliste uygulamaya çalışan parti olduğunu söyledi. BDP?nin terör örgütünün meclisteki siyasi uzantısı olduğu belirten Atalay, bu tür partilerin e

TERÖRÜ SAVUNMAK YANLIŞTIR

Ramazan Bayramı nedeniyle Kırıkkale?ye gelen Başbakan Yardımcısı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Terör, Suriye konusu ve yeni anayasa konuları hakkında konuşan Atalay, BDP?yi, terör örgütünün propagandasını yapmakla suçladı. Bu tür partilerin tarihten yok olacağını belirten Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü, ?BDP, terör örgütünün meclisteki uzantısıdır. Terörden talimat alan, terörden nemalanan ve bu konuda çalışmalar yürüten partiler, kişiler yok olmaya mahkûmdur. Kendi insanına kurşun sıkan bir anlayışı savunmak, yanlıştır, bu yanlışlığın hesabı sorulur, bunun başka bir açıklaması olamaz? dedi.

SİYASET KURUMU SİLAHLARIN GÖLGESİNDEN KURTULMALI

Atalay, BDP`li milletvekillerinin PKK`lılarla kucaklaşmasıyla ilgili sorular üzerine ise şunları söyledi Bu tür gelişmelere hayretle bakanlar, olup bitenleri analiz etmiyorlar. Belki Türkiye`de sürüp giden terörle irtibatlı konuları Ramazan ayında, sizler de takip ettiniz. 3- 4 tane Güneydoğu illerimizde iftarlar yaptık, 2 bin kişinin katıldığı. Mesela Batman`da, Malatya`da, değişik illerimizde, Van`da. Oralarda da hep söyledim, Türkiye`de siyaset kurumu vesayeti üzerinden kaldırdı. Doğrusu AK Parti dönemi, milli iradenin üzerindeki vesayetin kalkması yönünde çok büyük çabaların, çalışmaların olduğu bir dönem olmuştur. Şu anda milli irade hedefine ulaşmıştır? dedi.

DAHA RAHAT KONUŞULABİLİR

Atalay ?Ama bu parti, BDP, vesayet altında bir partidir. O vesayetini kaldıramamıştır. O zaten terör örgütünden talimatlar alan, o doğrultuda siyaset yapan partidir. Bunu pek çok ayrıntıyı ve boyutu bilen birisi olarak ifade ediyorum. Hem bu konulardan sorumlu, hem daha önce İçişleri Bakanlığı yapmış birisi olarak ifade ediyorum. Ben bunu çok söyledim. Biz şunu dile getirdik. Keşke bu konuları kendisine politika edinen siyasi parti, veya siyaset kurumu, bu tür etkin siyaset yapan, dürüst olsalar, silahla, şiddetle aralarına mesafe koysalar, o zaman çok şey daha rahat konuşabilinir? şeklinde konuştu.

VESAYETTEN KURTULSUNLAR

Siyaset kurumunun halletmeyeceği iş olmadığını da belirten Atalay, konuşmasına şöyle devam etti ?Ama siyaset kurumu terörle, şiddetle, kendi arasına mesafe koymuyorsa, o zaman tabi işler zordur. Biz hep şundan yanayız. AK Parti olarak, hükümet olarak, Türkiye`de her şey konuşuluyor. Her şey konuşabilir. Ama hepimizin ortak tavrı, şiddete karşı olmak. Şiddet olmamalı, silahlar bırakılmalı siyaset kurumu, silahların gölgesinden kurtulmalı. O zaman görüşmeler olur, o zaman mesafeler anlatılır. Türkiye o zaman siyaset kurumunu meclis çatısı altında halleder. Ama terör örgütünün emrinde, yönetiminde, güdümünde olan, onun talimatları ile siyaset yapan siyasi partilerle meclis çatısı altında mesafe almanız kolay değildir. Bu konuda bizim dileğimiz, nasıl Türkiye siyaset kurumunun üzerindeki vesayet mekanizmalarını kaldırdıysa, o partilerimiz de özgürleşsinler, vesayetten kurtulsunlar. o zaman daha tutarlı, daha haysiyetli, daha sağlıklı politika yaparlar. Mübarek bayram günü kardeşlik mesajları veriyoruz. Yine o mesajları verelim. Burada AK Parti çatısı altındayız. Türkiye`de inşallah birliğin, bütünlüğün çimentosudur.

SURİYE`DEN GELENLERİN SAYISI 70 BİNİ BULDU

Beşir Atalay, Suriye`deki olaylarla ilgili soru üzerine, Sürüp giden olaylar sebebiyle Türkiye`ye sığınanların şu anda sayısı yaklaşık 70 bini buldu. Son haftalarda biliyorsunuz sayısı biraz arttı. Yalnız iki gündür fazla bir geçiş yok. Son iki hafta sınıra yakın yerlerde bombalamalar oldu. Son günlerde gelenler içinde maalesef yaralı sayısı fazla idi. Hem de güçlü bombalar atıldığı için, bu yaralanmalarda yanık izleri de fazla idi. Şu anda sınır illerimizde ve biraz daha içeride yanık nedeniyle tedavi gören Suriyeli sayısı oldukça fazla. Bunların tedavisi ve ihtiyaçlarının karşılanması için elimizden geleni yapıyoruz. Uluslararası yardımlarda geliyor dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ