Bayramınız mübarek olsun

Bayramınız mübarek olsun

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. Kırıkkale halkının bayramını kutlayan Gerek, ?Bizi bu mübarek güne ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Bayram, hepimize ve bütün Müslümanlara kutlu ve mutlu olsun. Yüce Ra

BAYRAMLAR: SEVİLME VE SEVİNDİRME GÜNLERİDİR

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek yayınladığı mesajın devamında şunları söyledi: ?19 Ağustos Pazar günü mübarek Ramazan Bayramıdır. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan kurtuluş olan bir Ramazan Ayını daha geride bırakarak en büyük mutluluk ve sevinç günlerimizden biri olan Ramazan Bayramına kavuşmak üzereyiz. Bayramlar: neşe, sevinç, sevme, sevilme ve sevindirme günleridir. Kardeşlik duygularının perçinleştiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duygularının coştuğu, dargınlıkların sona erdiği, asık suratların güldüğü ve katılaşmış kalplerin yumuşadığı müstesna günlerdir.

HAYIRLI DEĞERLENDİRMEK GEREKİR

Bu bakımdan bu günleri en hayırlı olabilecek şekilde değerlendirmeliyiz. En başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Dargınları barıştırmalı; fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz. Böyle davranmakla, bayramın bütünleştirici özelliğinden istifade etmiş oluruz. En coşkulu kaynaşma günü olan bayramlarda, bu mutluluğun dışında kalmamaya ve kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya büyük özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, kederlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı oranda bayram olma özelliğini kazanacaktır. Bayramlarımız, millet olarak kimliğimizin bir parçasıdır.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK

Kimliğimizin bu önemli parçasını gelecek kuşaklara aktarmak İslami bir görevdir. Bu bakımdan bayramın, güzel geleneklerimizden uzaklaştırılarak sıradan bir tatil fırsatı gibi değerlendirilmesine yönelik anlayıştan uzak kalmalıyız. Bayramlarımız, milli birlik ve beraberliğimizi perçinleştiği günlerdir. Milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Son zamanlarda şiddet ve terörle Ülkemizin huzuru bozulmak istenmektedir. Ailece ve milletçe huzur ve mutluluğumuzun, milli birlik ve beraberliğimizin devamı için dikkatli olmalıyız, dua ve niyazlarımızla şehitlerimizin ruhların şad etmeliyiz.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ