BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ÇOCUKLAR

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ÇOCUKLAR

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Peker, TBMM`nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün çocuklara verdiği değ

91. YILDÖNÜMÜ
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, yayımladığı mesajın devamında şunları kaydetti; ?Bugün, 23 Nisan 1920`de Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk Milletini aydınlığa kavuşturan; bağımsız, başı dik, laik, demokratik ve egemen yeni Türk Devletinin doğuşunun 91. yıldönümüdür. Bugünü sonsuz bir istek, engin bir şevk ve heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. Bugün dünyada çocuklar için bayram yapılmasını kabul ederek bir ilki oluşturan ulusal egemenliğe dayalı, bağımsız Türkiye Devleti`nin temeli olan TBMM`nin kurulduğu, ordu ve milletin egemenlik zaferi için and içtiği gündür. Bugün, bütün ülkede birlik ve bütünlüğün kurulduğu, her şeyin vatan yoluna konulduğu gündür? diye konuştu.
 
DAYANAK NOKTASI MİLLİ EGEMENLİKTİR
?Bugün Büyük Önder Atatürk`ün çizdiği yolda yürümenin, Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı kalmanın vazgeçilmeyecek kutsal bir görev olduğunun milletçe anlaşıldığı gündür.
Atatürk`ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti`ni kuran, Türk Devrimi`nin gerçekleştirilmesinde önemli rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Atatürk, "Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması, ancak tam anlamıyla milli egemenliğin kurulmuş olmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir" sözüyle, ulusal egemenlik ilkesinin Devlet ve toplum yaşamındaki önemini çarpıcı biçimde ortaya koymuştur?
 
DEĞER VE ANLAMLARA SAHİP ÇIKMALI
?Yüce Atatürk egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Ulusu`na ait olduğunu vurgularken, bu gücün hiçbir anlam ve biçimde ortaklık kabul etmeyeceğini de anlatmaktadır. Cumhuriyet, ulusal egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın özgür istekleriyle yönetime katıldıkları, üstün nitelikli bir yönetim biçimidir. Türkiye`yi, çağdaş, demokratik, bilgi çağım yakalamış, mutlu bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak, en önemli sorumluluğumuzdur.
Sevgili Çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açıldığı günün bayram olarak sizlere armağan edilmesi, Yüce önder Atatürk`ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Sevgili Çocuklar, sizlere armağan edilen; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan`ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücünüzle çalışmalısınız. Yarının gençleri ve büyükleri olarak, Milletimizin güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.?     
 
MANEVİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ ÇOCUKLAR YÜCELTECEK
?Bizler Atatürk`ün ve onurlu bir milletin öğretmenleriyiz. Sizlere emanet edilen vatan çocuklarını her önüyle üstün değerler içinde yetiştirmede çok ağır tarihi görev ve sorumluluklarımız vardır. Türk Milletinin milli, ahlâki, insani, manevi ve kültürel değerlerini çocuklarımızın şahsında sizler yücelteceksiniz. Ülkemizin her alanda kalkınması, mutlu bir şekilde esenliğe ulaşması, eğitim ve öğretim alanındaki aşan ile orantılıdır. Bunda sizin payımız büyüktür. Çocuklarımızı, Atatürk yolunda, çağdaş, demokratik, laik, üstün yetenek ve niteliklere ulaştıracak izlersiniz. Bilgili, karakterli, güçlü, saygın, onurlu, güvenilir, örnek kişiliğiniz, üstün başarınızın ölçüsü olacaktır. Milletimizin gözbebeği olan ordumuzun ve bütün güvenlik güçlerimizin vatan uğrunda şehit olan kahraman evlatlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, en güzel günlerin sizlerin olması dileğiyle, fillerimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramım kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum? dedi.
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti