Bayram hazırlıkları tamam

Bayram hazırlıkları tamam

KIRIKKALE BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN SAĞLIK VE GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDI

KIRIKKALE BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN SAĞLIK VE GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDI

Bayram hazırlıkları tamam

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın talimatıyla Kurban Bayramı tüm hazırlıkları tamamlayan belediye ekipleri, vatandaşların bayram öncesinde mezarlık ziyaretlerini ve kurban alışverişlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirmeleri için tam tedbirleri aldı.

Vatandaşların kabir ziyaretlerini rahat bir şekilde yapmaları için Yenimahalle, Yuva ve Kırıkköyü mezarlıklarının yanı sıra Şehitlikte de Temizlik Müdürlüğü ilaçlama ekipleri haşereyle mücadele çalışmasını gerçekleştirirken bakım çalışmaları da yoğunlaştırıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mezarlık bölgelerinde çalışmalarını sürdürerek çiçeklendirme çalışmalarını tamamladı.

Öte yandan salgın sebebiyle Kurban Satış ve Kesim yerinde günler öncesi başlayan tedbir çalışmaları da artarak devam ediyor. Kurban satış alanında çadırlar arası mesafe bırakılırken zabıta ekiplerince alana girişte ateş ölçümü yapılıyor. Yine alanın belirli noktalarına Kırıkkale Belediyesi tarafından el dezenfektanları yerleştirilirken hayvan pazarına kurbanlık getiren araçlar ise girişte hazırlanan dezenfekte tünelinden geçirilerek ilaçlama işlemi yapılıyor.

Kurbanlık hayvanların yerlerini alması ve satışların başlamasıyla birlikte kurban satış alanında denetimlerini aralıksız olarak devam ettiren Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri, denetimler kapsamında kurban pazarı alanında vatandaşların ve satıcıların maskesiz dolaşmamaları, el sıkışarak pazarlık yapılmaması ve kurbanlık satışları önünde kalabalık oluşturmamaları yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Ayrıca belediye ekipleri tarafından alandaki ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürülüyor. Kurban satıcıları alınan önlemlerden memnun olduklarını ifade ederek belediyenin çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü