Bayram tatili bitti, dönüş yoluna dikkat!

Bayram tatili bitti, dönüş yoluna dikkat!

KIRIKKALE İL SINIRI DAHA KALABALIK

Bayram tatili bitti, dönüş yoluna dikkat!

Bayram tatili yarın bitiyor. Uzmanlar, bayramları yasa çeviren trafik kazalarına karşı sürücülerin dönüş yolunda dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Uzmanlar sürücüleri uykusuz yola çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar ise sürücüleri uyardı.

ARAŞTIRILDI UZMANLAR UYARDI

Bayramları yasa çeviren trafik kazaları, her yıl onlarca can alıyor. Yetkililer, binlerce sürücünün bayram dönüşü yollara düşmesi sonucunda yaşanan kazalara karşı uyardı.

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE ARAÇLARA BAKIM YAPTIRIN

Kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araç bakımlarının ve periyodik muayenelerinin zamanında yapılması gerekir. Araçların fren, balata, lastik, ön takım, elektrik sistemi, hidrolik sistemi, motor yağı ve anti friz gibi konularındaki bakımlarını yetkili servislerde yapın.
Araçlarınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edin. Kış aylarında olmasak da bölgesel ve coğrafi olarak ülkemizde pekâlâ mümkün olabilecek buzlanma ve kaygan yol gibi nedenlerle oluşabilecek kazaları önlemek için araçlarında mutlaka zincir bulundurmalıdırlar.

LPG?Lİ ARAÇLARDA GAZ SIZDIRMASINA DİKKAT 

LPG´li araçlar gaz sızdırdığı takdirde ciddi kazalara neden olabilir. Bu nedenle yola çıkmadan önce aracınızı mutlaka kontrol edin. Gaz kokusu veya gaz kaçağı fark ettiğiniz anda aracınızı yetkili servise götürün.

YOL ÇALIŞMALARINA DİKKAT

Yeni yol yapımı ve yol tadilatlarındaki ikazların yeterli olmaması sebebiyle her yıl tehlikeli kazalar yaşanır. Bayramda olabilecek üzücü kazaların sonuçlarını en aza indirmek için yol çalışması olan bölgelerde hızınızı düşürün ve sollama yapmayın. Tehlikeli olabilecek yollarda mahsur kaldığınızda mutlaka yetkililerden yardım isteyin.

EMNİYET KEMERİ TAKIN

İnsan faktörü nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek için mutlaka emniyet kemeri takın. Yola çıkmadan önce uykunuzu alın, kendinizi yorgun ve uykusuz hissediyorsanız biraz dinlenip öyle yola çıkın. Ani kazaların yaşanmaması için hız sınırını aşmayın. Alkol aldıysanız kesinlikle yola çıkmayın.

KIRIKKALE İL SINIRI DAHA KALABALIK

Sürücülerin bayram tatili sonrasında dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale´nin 43 ilin geçiş, 52 ilin bağlantı noktasında kavşak durumunda olduğunu belirterek Ankara istikametinde bulunan illere gidecek olan sürücülerin Kırıkkale sınırlarında sıkışıklığın daha fazla olacağını göz önünde bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

ARAÇ TAKİP MESAFELERİNİ İYİ AYARLAYIN

Emniyet Müdürü Onar, araç sürücülerine, özellikle araç takip mesafelerine dikkat etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve belirli zamanlar içerisinde dinlenmeleri konularında uyarılarda bulundu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ